Dolar 32,5293
Euro 34,9386
Altın 2.440,48
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 29°C
Az Bulutlu
Aksaray
29°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Koronavirüs gölgesinde düğünler devam ediyor!

Koronavirüs gölgesinde düğünler devam ediyor!
Aksaray Anadolu AŞ
23 Eylül 2020 19:11

İçişleri bakanlığınca 81 ilde yasaklanan düğün, nişan ve sünnet gibi toplu organizasyonlardan düğünler salonlarda nikah izniyle kısıtlı saatlerde de olsa yapılmaya devam ediyor.

Koronavirüs salgınıyla mücadelenin devam ettiği ülkemizde vaka sayılarının artması yeni tedbirlerin uygulanmasına neden oluyor. Geçtiğimiz haftalarda vaka sayılarının artmaya başlamasıyla salgının en fazla yayıldığı yerlerden olan toplu organizasyonlar olan düğün, nişan ve sünnet gibi organizasyonlar tüm yurt genelinde yeni bir açıklamaya kadar yasaklanmış yalnızca nikahlar için 1 saatlik süre ve denetimli olarak izin verileceği açıklanmıştı.

Bakanlığın bu açıklamasını fırsat bilenler nikah adı altında düğünlerini yapmaya devam ediyor. İlimiz genelinde bazı salonlarda yapılan düğünler kısıtlı saatlerde de olsa eski düzen yapılırken yaşananlar da diğer vatandaşların tepkilerini çekiyor.

Nikah diye izin alınan düğünlerin daha sıkı kontrol edilmesi gerektiğini savunan vatandaşlar; “İlimiz genelinde gerek sokak gerekse salon düğünlerinin yapılamaması gerekiyor. Ancak özellikle salon düğünleri yapılmaya devam ediliyor. Sokak aralarında aynı konvoylar,gelin alma merasimlerinde aynı rezillikler ve salonlarda da aynı düğünler yapılmaya devam ediliyor. Bu işi nikah diye yola çıkanlar ısrarlarından vazgeçmeyerek tüm insanların sağlıklarıyla oynuyorlar. Bizler alınan kararlara ve uygulanan yasakları çiğnersek bu hastalığın biteceği yok. Özellikle kolluk kuvvetlerinin bu işleri daha sıkı kontrol etmeleri gerekiyor. Düğün salonlarında müzik yok diyenler dışarıdan getirilen sazcılara da müdahale etmiyor. Yasaksa bunun cezasını da birileri ödemeli. Bir iki yer para kazanacak diye bizler bu sıkıntıyı ne kadar daha çekeceğiz ? Nikahların yeri de nikah salonu olmalı başka yere de izin verilmemeli” dediler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.