Dolar 32,4790
Euro 34,9431
Altın 2.436,33
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 24°C

Mezarlık personelleri büyük fedakârlıkla çalışıyor

Mezarlık personelleri büyük fedakârlıkla çalışıyor
Aksaray Anadolu AŞ
8 Aralık 2020 12:45

Son yılların en büyük küresel sağlık sorunu olan Covid-19 salgınına karşı ilk günden itibaren önlemler alan Aksaray Belediyesi, çalışmalarını her alanda titizlikle sürdürüyor.

Mezarlıklar Müdürlüğü’nde görev yapan personeller zorlu pandemi sürecinde fedakârca çalışmalarına devam ediyor.

Bir yandan virüsün kentte yayılımını azaltmaya yönelik çalışmalar yürüten Aksaray Belediyesi ekipleri bir yandan da salgın veya başka sebeplerle hayatını kaybedenlerin defin işlemlerini aksatmıyor.

Mezarlıklar Müdürlüğüne bağlı tüm Personeller sahada iş sağlığı ve güvenliğinin gerektirdiği şekilde tam donanımla çalışıyor. Ölüm nedeni Covid-19 veya şüpheli görülen cenazeler hastanede yıkanarak polis eşliğinde mezarlıklara gönderiliyor.

Virüsün bulaşıcı etkilerini ortadan kaldırmanın mücadelesini veren ekipler defin işlemi sırasında cenaze yakınlarını virüse karşı koyarak dini vecibelerin yerine getirmelerini sağlıyor.

Aksaray Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü bünyesinde görev yapan personeller Belediye Başkanı Evren Dinçer’in talimatları ile vatandaşların en acı gününde gece gündüz demeden hizmet vermeye çalışıyor.

Korona virüs salgını ile birlikte Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen genelge çerçevesinde gassallar başta olmak üzere personeller siperlik, maske, eldiven, çizme gibi koruyucu kıyafetlerle vatandaşlara hizmeti sürdürülüyor.

Salgın öncesinde Belediye Başkanı Evren Dinçer’in talimatları ile defin işlemleri esnasında kullanılacak; kefen bezi, el sabunu, çörek otu, gül suyu, 1 çift eldiven, peştamal, pamuk, sünger, kafurun otu ve 1 adet havlu gibi ürünlerin cenaze yakınlarına ücretsiz olarak verilmesi hizmeti de aksatılmıyor.

Ayrıca Aksaray Belediyesi, Türkiye’nin her yerine ücretsiz olarak cenaze nakil hizmeti veriyor. Aksaray Belediyesi’nin salgın öncesinde vatandaşların hizmetine sunduğu taziye çadırlarında belediye tarafından semaver, çay, şeker, lokum, gül suyu, peçete ve bardağın olduğu taziye paketi hizmeti de ücretsiz olarak verilmeye devam ediyor..

blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.