Dolar 32,5174
Euro 34,9344
Altın 2.435,08
BİST 9.794,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Millet Bahçesi’nde çalışmalar devam ediyor

Aksaray’ın doğal güzelliklerine açılan kapısı olan Kalanlar Mahallesinde 42 bin metrekarelik alan üzerinde şehrin ilk millet bahçesi inşa ediliyor.

Millet Bahçesi’nde çalışmalar devam ediyor
Aksaray Anadolu AŞ
23 Ağustos 2021 14:00

Mevcutta bulunan ağaçların korunarak inşaat çalışmalarına devam edilen Millet Bahçesine 15 Bin yeni ağaç dikilecek.

Vatandaşların yorgunluklarını atabilecekleri doğa ile iç içe olabilecekleri Millet Bahçesinde zengin yeşil alan varlığının yanı sıra 762 metrekare alana sahip çocuk oyun alanı, 95 metrekarelik fitness alanı, 78 aracın sığabileceği otopark, engelli araçlarının park edilebileceği 4 adet engelli açık otoparkı, 27 adet ahşap kameriye, bin 343 metrekare bitki gösteri alanı ve 200 metrekarelik kuru havuz yer alacak.

YÜRÜYÜŞ YOLLARI MİLLET BAHÇESİNİN HER NOKTASINDA ULAŞACAK

Doğa ile iç içe olmanın tadının yaşanacağı Millet Bahçesi projesine yapılacak olan yürüyüş yolları projenin her noktasına ulaşacak. Sağlıklı yaşama teşvik etmek amacı ile projeler ortaya koyan Aksaray Belediyesi yürüyüş yollarının yanı sıra bisiklet yollarını da vatandaşların hizmetine sunacak. Şehrin gürültüsünden uzak bir noktada vatandaşların stres atabilecekleri Millet Bahçesi içerindeki yürüyüş yollarının zemini kauçuk ile kaplanarak rahat yürüme imkânı sağlanmış olunacak.

BİRÇOK PROJEMİZ GİBİ MİLLET BAHÇESİ PROJEMİZDE BÖLGEDE ÖRNEK OLACAK

Aksaray’a kazandırılan Millet Bahçesi projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, diğer projelerde olduğu gibi Millet Bahçesi projesinin de bölgede örnek nitelikte olacağını paylaştı. Başkan Dinçer, 42 Bin Metrekarelik alanda hayata geçecek olan Millet Bahçesinde çalışmaların hızla ilerlediğinin bilgisini paylaştı. Projenin hayata geçmesi ile birlikte şehrin yeşil alan varlığında ciddi oranda bir artış olacağını vurgulayan Başkan Dinçer bu alanın gerektiğinde toplanama alanı olarak da kullanılabileceğini ifade etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.