Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 21°C

Milletvekili Altınsoy: Aklımızda şehrimiz var

Milletvekili Altınsoy: Aklımızda şehrimiz var
Aksaray Anadolu AŞ
21 Kasım 2023 11:03

AK Parti Aksaray Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Hüseyin Altınsoy, il başkanlığı döneminde ziyaretlerinde not aldığı talep ve beklentileri hayata geçiriyor.

Milletvekili Altınsoy, AK Parti TBMM plan bütçe komisyon toplantısında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a; “Aksaray ilimizde tüm ilçelerimiz doğal gaza kavuştu, birçok beldemiz de doğal gaza kavuştu ama doğal gaza kavuşamayan birkaç belediyemiz kaldı, bunlar ne zaman doğal gaza kavuşacaktır. İkinci sorum, Sultanhanı Doğalgaz Depolama Tesisi ne zaman tam kapasiteyle çalışacaktır?” diye sordu.

Yurt dışında yaşayan Türklere yönelik artan yabancı düşmanlığı konusunda yapılan çalışmalar nelerdir sorusunu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a soran Milletvekili Altınsoy, birde Aksaray Hasandağı yamaç paraşütü, kayak merkezi için teleferik projesi uygulamasının olduğunu ve ne zaman hayata geçirileceği konusunda bilgi verilmesini talep etti.

Geçimin büyük bölümü tarıma dayalı olan Aksaray için büyük önem arz eden su sorununu gündeme getiren Altınsoy, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan da, KOP Projesi içerisinde yer alan Aksaray ilinin tarımsal havzasının sulanması için çalışmalar hangi aşamada olduğunu sordu ve Uluırmak Mamasın kapalı sulama sistemi yapımının hızlandırılmasını talep etti.

Komisyon toplantısında Aksaray’a yapmış oldukları yatırımlar için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye teşekkür eden Altınsoy, Hürriyet Mahallesi’ne ihalesi yapılan TOKİ konutlarına ne zaman başlanacağını sordu. Bir de Aksaray’a atık su tesisi yapılması konusunda Bakanlığın desteğine ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi. Talep edilen tüm soruların takipçisi olacağının altını çizen Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy, gelişmeleri Aksaray kamuoyu ile paylaşacaklarının açıkladı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.