Dolar 32,5044
Euro 34,6592
Altın 2.477,33
BİST 9.610,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Az Bulutlu
Aksaray
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 24°C
Cum 22°C
Cts 20°C

Milletvekili Aydoğdu’nun 19 Eylül Gaziler günü mesajı

Milletvekili Aydoğdu’nun 19 Eylül Gaziler günü mesajı
Aksaray Anadolu AŞ
18 Eylül 2018 22:52

Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, 19 Eylül Gaziler günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

“Türk milleti için ölüm kalım mücadelesi olan Sakarya Meydan Muharebesi zaferinin ardından 19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ e “Mareşal” rütbesi ile “Gazilik” unvanı verilmesiyle birlikte milletimizin gazilerimize verdiği değerin ifadesi olarak bu önemli günü ‘Gaziler Günü’ olarak anmaktayız.

Gazilik mertebesi, milletimizin bağımsızlığı, vatanı, bayrağı ve kutsal saydığı değerleri uğruna mücadele eden, bu konuda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan kahraman vatan evlatlarının yüce Allah katında ve milletimizin nezdinde hak ettiği müstesna bir derecedir. Vatanımızın ve devletimizin müdafaası sırasında şehit olan vatan evlatlarımız ve kahraman gazilerimiz milletimizin baş tacıdır. Geride bıraktıkları aileleri milletimizin en kutsal emanetleridir.

Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşayan Türk Milleti, işgal ile esarete alışık olmayan müstesna bir millettir. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de vatanımızın bağımsızlığını, milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan şer güçler, 15 Temmuzda bir kez daha ortaya çıkmış Aziz Milletimizin azmi ve kararlılığı karşısında gereken cevabı almıştır. Bütün terör örgütleri, kahraman güvenlik güçlerimizin canlarını pahasına ortaya koydukları mücadele ile er ya da geç yok olmaya mahkûmdur. Hain terör saldırıları sonucunda gazi olmuş vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize büyük bir gönül ve minnet borcumuz vardır.

Şu husus iyi bilinmelidir ki, şehitlik ve gazilik şuurunu ihtiva eden maneviyata sahip nesiller yetiştirmek milletimizin ve vatanımızın bekası açısından önem arz etmektedir. Bunun için geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza başta Çanakkale Savaşı olmak üzere Sakarya’da, Dumlupınar’da yaşanan destanları ve ardındaki ruhu iyi anlatmalı, aziz vatanımızın kıymetini öğretmeliyiz.

Gazilerimizin, taşıdıkları onura yaraşır bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri, hak ettikleri imkân ve şartlara kavuşturulmaları konusunda milletimiz de devletimiz de gereken duyarlılığı göstermektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Atatürk’e Gazi Unvanı ve Mareşal Rütbesi Verilmesinin 97. Yıl Dönümü ve Gaziler Günü’nde, Gazi Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve esenlik diliyor, şükranlarımı sunuyorum..”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.