Dolar 32,5475
Euro 34,9890
Altın 2.427,44
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Milletvekili Erel’den 19 Mayıs mesajı

Milletvekili Erel’den 19 Mayıs mesajı
Aksaray Anadolu AŞ
18 Mayıs 2019 20:42

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

“Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına” inanan Mustafa Kemal, Samsun’dan başlayarak bütün ülkeye yansıyan ve yayılan bir kutlu mücadeleyi başlatmıştır. Milletimiz; 19 Mayıs 1919`u kutsal vatan topraklarında hür ve bağımsız olarak yaşamak uğrunda binlerce şehit verilerek yapılan Milli Mücadele ve Ulusal Bağımsızlık Hareketinin başlangıcı olarak kabul etmiştir.

İşgal altındaki başkentin karamsarlık, teslimiyet yayan havasından uzaklaşıp, Türk halkının yazacağı bağımsızlık destanının yaşanacağı Anadolu’ya yöneliş kararıyla 16 Mayıs’ta İstanbul’dan başlayan yolculuğun ilk adımı 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak atılacaktır. Ordusunu, silahını, erzakını, temsilcilerini, önderlerini, milletin el ele, omuz omuza yarattığı bir mucizenin işaret fişeğidir 19 Mayıs. Ambarındaki zahiresini, ayağındaki çarığı, sırtındaki giyimini, ahırındaki koşumunu, gelinlerin boynundaki takıları, genç kızların sandığındaki çeyizlerini, Mehmetlerin soylu kanını analarının ak sütü gibi helal ettikleri bir kutsal kavganın sonunda kazanılacak İstiklal’in başlangıcıdır 19 Mayıs!

Gazı Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk gençliğine güvencini her fırsatta dile getirmiş ve kurduğu bağımsız Türkiye Cumhuriyeti`ni Türk gençliğine emanet etmiştir

Sözlerimi Gazi’nin Gençliğe Hitabesindeki şu cümlelerle bitirmek istiyorum:

“Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti’ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.”

“Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!”

Bu vesileyle;

19 Mayıs’ın 100. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Millî Mücadelemizin eşsiz kahramanlarını ve geçmişten günümüze kadar bu vatan ve bayrak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.