Dolar 32,5785
Euro 34,6971
Altın 2.521,50
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 28°C
Sal 30°C

MÜSİAD Başkanı Dağdaş, Arakan yolcusu

MÜSİAD Başkanı Dağdaş, Arakan yolcusu
Aksaray Anadolu AŞ
24 Nisan 2019 18:58

MÜSİAD Aksaray Şube Başkanı Eyüp Dağdaş’ın Ramazan’ın ilk haftasını ARAKAN’da geçireceği bildirildi.

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği tarafından Ramazan projeleri kapsamında ARAKAN’DA KUMANYA DAĞITIMI ve İFTAR programları düzenleyeceği etkinliğe davet edilen Dağdaş, Myanmar’da bir dizi ziyaretlerde bulunacağı öğrenildi.

Konu ile ilgili sorularımızı yanıtlayan MÜSİAD Başkanı Dağdaş, Aksaray’da Ramazan ayında oldukça yoğun bir program yürüteceklerini, bununla birlikte ümmet coğrafyasında bir pirinç tanesine muhtaç milyonların da hatırlanıp, desteklenmesinin Müslümanlığımızın gereklerinden olduğunu ifade etti.

MÜSİAD üyeleri ve şehrimizin hayırseverlerinin zekat ve sadakaları ile Myanmar’ın Arakan eyaletinde yaşayan yaklaşık 15 milyon Müslüman için İHH Ramazan Kumanyası dağıtımı ve İftar programlarına katılacağını belirten Dağdaş, yapılacak bağışların yerine ulaştığına dair bizzat şahitlik edeceğini ve diğer hizmetleri yerinde gözlemleyeceğini söyledi.

Dağdaş sözlerine şöyle devam etti: “Fakir ve aç kelimelerinin arasında kaydadeğer bir anlam farkının olduğunu, Suriye, Arakan, Yemen ve Afrika ülkelerinden aldığımız haberlerden anlıyoruz. Tüketim çılgını bir millet olduk ve nimetlere az şükreder hale geldik. Bizler çılgınca ve hesapsızca harcama yaparken akşama yiyecek bulamama korkusu içinde olan milyonları unuttuk. Ülkemizdeki ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin gereksinimleri, başta devletimiz olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve hayırseverler tarafından karşılanıyor. Lakin ümmet coğrafyasında kişinin komşusu da aç, akrabası da. İşte bu yüzden kulluk ve İslam kardeşliği hukuku gereğince, çok uzak diyarlardaki kardeşlerimizden de sorumlu olduğumuz bilinciyle Arakan’a gidiyoruz. Rabbim layıkıyla ve hayırlısıyla hizmet etmeyi, kardeşlerimizle kucaklaşmayı, onları mutlu etmeyi hepimize nasip etsin.”

MÜSİAD Başkanı Eyüp Dağdaş tüm Aksaray’a seslenerek, Arakan’a yardım göndermek isteyen hayırseverlerin zekat ve sadakalarının kumanya ve İftar ikramı şeklinde değerlendirileceğini söyledi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.