Dolar 32,5492
Euro 34,9407
Altın 2.441,64
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 26°C
Az Bulutlu
Aksaray
26°C
Az Bulutlu
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 21°C
Sal 20°C

Öğrencilerle meslek ve değer algısı üzerine söyleşi

Öğrencilerle meslek ve değer algısı üzerine söyleşi
Aksaray Anadolu AŞ
7 Şubat 2019 00:17

SODES Projesi kapsamında Acıpınar Ortaokulunda düzenlenen “Öğrencilerin Gözünden Meslek ve Değer Algısı” söyleşisinin konuğu Prof. Dr. Süleyman Yılmaz oldu.

Acıpınar Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenlerinin katıldığı söyleşide Profesör Yılmaz, meslek kavramının tanımlamasını yaparak, öğrencilere gönüllerindeki mesleğin ne olduğunu sordu. Gönüllerindeki mesleklere erişebilmek için hangi eğitim süreçlerinden geçilmesi gerektiğini anlatan Profesör Yılmaz söyleşisine şöyle devam etti; “Meslekler, hizmet ve üretim sektöründe yapılacak işin profesyonel olarak yapılmasını gerektiren uğraşılardır. Bu uğraşıları profesyonel olarak yapabilmek için anaokulundan üniversiteye kadar bir eğitim sürecinden geçmek gerekir. Bu eğitim süreçleri okul ortamında gerçekleşir. Okul öğrenciyi işleyen, geleceğe hazırlayan bir ortamdır. Bu ortamda bir taraftan akademik bilgi ve becerilerimizi geliştirirken, diğer yandan ahlaki ve kültürel davranış ve görgülerimizi geliştirmekteyiz. Okul bu bilgi ve beceriyi öğretmenler ve MEB tarafından belirlenen programlarla gerçekleştirir. Türk Milli Eğitimin felsefesinde iyi insan, iyi vatandaş, iyi üretici ve iyi tüketici yetiştirme amaçları yer almaktadır. Böyle bir profile sahip olabilmek için öncelikle kitap okuma alışkanlığımızı geliştirmeliyiz. Başarılı bir meslek sahibi olabilmemiz için disiplinli bir çalışma azmimiz olmalıdır. Gerek bireysel tatmin, gerekse toplumsal fayda açısından mesleğimizde başarılı olmak istiyorsak, öncelikle mesleğimizi sevmemiz ve işimizi en güzel şekilde yapmak üzere prensiplerimiz olmalıdır. Buna meslekte aidiyet duygusu diyoruz. Dünya hızla gelişiyor ve değişiyor. Artık Endüstri 4.0 tanımlamasından dünyadaki olağanüstü gelişmelere şahit oluyoruz. Ülkemizin de bu gelişmelerde yerini almasını istiyorsak, çok çalışmalıyız. İçimizden yeni Nobel adayları çıkarmalıyız. Mutlaka, bizi biz yapan milli ve kültürel değerlerimizi canlı tutmalıyız.”

Söyleşinin sonunda okul müdürü Kamil Çelik, Prof. Dr. Süleyman Yılmaz’a plaket takdim etti. Profesör Yılmaz, “Hayat Okumakla Güzel” projesiyle Acıpınar Ortaokulunda kurulan kütüphanede en çok kitap okuyan öğrenciye “Şahsiyet ve Değerler Eğitimi” kitabını imzalayarak, takdim etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.