Dolar 32,5047
Euro 34,9280
Altın 2.437,64
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 29°C
Az Bulutlu
Aksaray
29°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Okuma Grubu Mehmet Akif Ersoy’u anlattı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, vefanın doğuştan geldiğini, vefasızlığın ise sonradan edinildiğini ifade ederek, bir kişinin vefalı olup olmadığının zor zamanlarda belli olduğunu kaydetti..

Okuma Grubu Mehmet Akif Ersoy’u anlattı
Aksaray Anadolu AŞ
14 Mart 2016 14:46

– Akif’e Vefa Gösteren Gençleri Kutluyorum –

Vefatının 80’inci yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy’u anma programları kapsamında Aksaray Okuma Grubu, “Bugünü Anlamak İçin Akif’i Okuyoruz” isimli bir panel gerçekleştirdi.

Çeşitli şehirlerden ve okullardan öğrencilerin katıldığı panelde, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve eserleri gibi konular detaylı şekilde anlatıldı.

Programın açılışında yapılan konuşmalarda, Ankara’da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar dilendi ve terör kınandı.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, vefanın doğuştan olduğunu, vefasızlığın ise sonradan edinildiğini belirttiği konuşmasında, “Mesela “Siyasette vefa yoktur” derseniz, vefasızlığı normal bir davranış gibi görmüş ve göstermiş olursunuz. Aynısı hayatın her alanı için geçerlidir. Denilir ki, insanın terbiyesi ağırlığını ortaya çıkarır. Vefalı olup olmadığımız zor şartlarda, zor zamanlarda kendisini belli eder. Üzerimizde hakkı olan insanların zor zamanlarında onların yanında mıyız, yoksa başka yerde miyiz? Az biraz mesafe aldığımızda, bizde emeği olanları görmezlikten geliyor muyuz? Geliyoruz… Üzülerek söylüyorum ki; çeşitli ödeme biçimleri vardır ve bunlardan birisi de vefasızlıktır. Yapılan iyilikler, verilen emekler elbette alacak hanesine yazılmaz. Fakat vefa diye bir şey varsa ki var, işte o beklenir. Emeklerden, iyiliklerden ve sözlerden kurtulmanın en kestirme yolu, maalesef vefasız olmaktır. Vefasız kimse kıymetleri ve emanetleri kırarak, kullanarak ilerler. Oysa dünya taşınmaz maldır ve buradan götüreceklerimiz bellidir. Kusur aramaya başlarsak kusursuz insan olmadığını görürüz. Bu nedenle kusur aramayalım, arayacaksak da önce kendimizde arayalım. Mehmet Akif gibi bu ülkeye değişik açılardan değer üretmiş birisine vefa duygusuyla katkı veren geçlerimizi kutluyorum” dedi.

– Gayretler İleriye Dönük Umutları Arttırıyor –

Törende konuşan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise farklı okullardan gelen öğrencilerin, 4 gün sürecek program dâhilinde Mehmet Akif Ersoy’u anlatacaklarını belirtti.

Okuma Gruplarına ilişkin faaliyetlerin 5-6 yıl öncesine uzandığını anımsatan Başkan, “Bu programlara emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu program Mehmet Akif’i nasıl anlamamız gerektiğine, onu nasıl okumamız gerektiğine dair bizlere bilgi verecek. Gençlerin gayretleri, bizlerin ileriye yönelik umutlarını da arttırıyor” dedi. Vali Yardımcısı Kubilay Ant da, programın 4 gün boyunca farklı etkinliklerle devam edeceğini belirterek, “Bu programların gerçekleşmesi ve milli duygularımızı anımsamamız çok önemli. Öğrencilerimizi hazırlıkları münasebetiyle tebrik ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından panelist öğrenciler kürsüye geldi. Ömer Faruk Demirci “Akif’in Şiiri, Edebiyat ve Sanat Anlayışı,” Hakan Koçak “Akif ve Gayretinin Gölgede Kalan İzi: Kur’an Meali,” Eda Çalışkan “Doğu ve İslam Dünyasına Bakışı,” Hamdi Ceren ise “Asım’ın Nesli” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.