Dolar 32,5949
Euro 34,8066
Altın 2.495,63
BİST 9.458,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 29°C

Ortak Paylaşım ve Genel Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Valisi Şeref Ataklı başkanlığında ayda bir olarak düzenlenen ‘Ortak Paylaşım ve Genel Değerlendirme Toplantısı’ Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğünün ortak ev sahipliğinde yapıldı..

Ortak Paylaşım ve Genel Değerlendirme Toplantısı yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
14 Mart 2016 12:06

Toplantıda Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Necati Gökçe ve Orman İşletme Müdürü Mehmet Taşan tarafından yapılan hizmetlerle ilgili sunumlar yapılarak kamu kurum ve kuruluşları müdürleri bilgilendirildi.

-Vali Şeref Ataklı: “Vatandaşlarımız ve kurumlarımız Aksaray’ın geleceği için ellerinden geldiğince fidan dikimi yapmalı”

Vali Şeref Ataklı: “İlimiz doğal coğrafi sebeplerden dolayı kurak bir il olduğundan dolayı orman açısından fakir bir memleket. İlgili müdürlüklerimiz ağaçlandırma ve ıslah çalışmaları yaparak Aksaray’ımızı daha yeşil yapmak için ellerinden geleni yapıyorlar” dedi.

Ağaçlandırma çalışmalarını sadece Orman İşletme Müdürlüğü bünyesine bırakılmaması gerektiğini belirten Vali Ataklı, vatandaşlarımız ve kurumlarımız da ellerinden geldiğince fidan dikimi yaparak İlimizin yeşermesi ve orman alanlarının artmasında katkıda bulunması gerektiğini söyledi.

Toplantıda öncelikli olarak Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Necati Gökçe kurumun görevleri ve Aksaray’da yürüttüğü hizmetleri hakkında ayrıntılı sunum yaptı.

Gökçe, şube müdürlüğü olarak birçok faaliyette bulunduklarını belirterek; doğal yaşamın korunması, avcılık faaliyetlerinin kontrol altında tutulması, yabani hayvanların takibi ve korunması, doğa turizmi gibi birçok faaliyette bulundukları söyledi.

Aksaray’da 2003’ten bu yana avcı eğitimi faaliyetlerinde bulunarak avcıları bilinçlendirmeyi amaçladıklarını belirten Gökçe, Aksaray il genelini 23 avlak gölgesine böldüklerini belirterek bu bölgeler dışında avlanmaya izin vermediklerini söyledi.

Toplantıda daha sonra söz alan Orman İşletme Müdürü Mehmet Taşan, Orman İşletme Müdürlüğü olarak yaptıkları çalışmalar ve 2016 yılı içerisinde planlanan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Taşan, Orman İşletme Müdürlüğü olarak 2015 yılı içerisinde Kamu Kurum ve kuruluşlarına toplam 30.640 adet fidan dağıtımı yaptıklarını belirterek, Aksaray’da toplam Orman arazisini 2015 yılı sonu itibari ile 23.500 hektara çıkardıklarını söyledi

2015 yılı içerisinde toplamda 2.407.000 adet fidan dikimi yaptıklarını belirten Taşan, ayrıca bunların içinde ceviz, badem gibi yöreye uygun meyve fidanlarının da bulunduğunu belirtti.

Toplantıda daha sonra kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri tarafından Orman ve Su İşleri ile Orman İşletme Müdürlüğü hakkında karşılıklı görüş alışverişi yapıldı.

Vali Şeref Ataklı’nın başkanlığında yapılan, kamu kurum müdürlerinin sorun ve ihtiyaçlarla ilgili görüşlerini paylaştığı toplantıya İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Vali Yardımcıları Haluk Sezen, Kubilay Ant, Şahin Bayhan, Armağan Önal, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ ile kamu kurum ve kuruluşları müdürleri katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.