Dolar 32,3299
Euro 35,0822
Altın 2.286,60
BİST 8.967,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Piri Mehmet Paşa Çarşısı kısa süre sonra hizmete giriyor

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın şehre kazandırdığı en önemli projelerden birisi olan ve kentsel dönüşüm ile eski terminal alanında hayata geçirilen Piri Mehmet Paşa Çarşısında sona gelindi.

Piri Mehmet Paşa Çarşısı kısa süre sonra hizmete giriyor
Aksaray Anadolu AŞ
26 Ekim 2017 20:17

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın şehre kazandırdığı en önemli projelerden birisi olan ve kentsel dönüşüm ile eski terminal alanında hayata geçirilen Piri Mehmet Paşa Çarşısında sona gelindi.

Piri Mehmet Paşa adını taşıyan modern Çarşıda son rötuşlar yapılıyor. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Piri Mehmet Paşa Çarşısında inceleme yaparak son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray’ı marka şehir yapmak için en önemli projelerin uygulamaya konulduğunu, bunlardan bir tanesinin de Piri Mehmet Paşa Çarşısı olduğunu kaydetti.

Modern Çarşı hakkında bilgi veren Başkan Yazgı, “Aksaray’ımızda çok önemli bir projeyi daha gerçekleştiriyoruz. Burada 8 bloktan oluşan bir yapımız var şuan da %95 seviyelerinde bitmiş oranda. Yapılan çalışmaya baktığımızda Saha dediğimiz alandaki yer döşemeleri kaplamalar devam ediyor. Onun dışında bloklarımızdaki hem yer döşemesi, doğramaları, elektrik aksamları ve Mermer aksamları bitti. Dolayısıyla Allah’tan bir mani olmazsa kısa süre sonra burası tamamen bitmiş, mal sahiplerinin kullanımına açılmış bir vaziyette olacak.

Bizim amacımız; bu bölgede daha önce çok eski ve kötü bir görüntüsü olan eski Terminali tamamen yıkarak burada bambaşka bir eser vücuda getirmekti. Bunu başardık. Yine hemen ön tarafta yapılan alt geçit çalışması ile beraber bu bölge Aksaray’ımızın yeni bir cazibe merkezi olacak. Ben şimdiden müteahhidimize, başkan yardımlarımıza, teknik elemanlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Piri Mehmet Paşa Çarşısında 24.000 m2’lik kapalı alan üzerine, 8 bloktan oluşan 55 adet dükkân, 92 adet ofis, 3 adet kafe meydan ve 1 adet köşk mescitten oluşuyor. Ayrıca bölgede yaşanan oto park sıkıntısına çözüm için 600 araçlık yeraltı oto parkı bulunuyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.