Dolar 32,3717
Euro 34,9902
Altın 2.326,00
BİST 9.097,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Profesör Yılmaz, Adnan Menderes Üniversitesi’nde konferans verdi

Profesör Yılmaz, Adnan Menderes Üniversitesi’nde konferans verdi
Aksaray Anadolu AŞ
1 Mayıs 2018 22:12

Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ın davetlisi olarak AİSYEM konferans salonunda gençlere konferans verdi.

Konferans öncesi Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret eden Yılmaz, Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kırnak’a editörlüğünü yaptığı “Yerelden Evrensele Eğitim Sistemi” isimli kitabını takdim etti. Rektörlük Makamında yapılan görüşmeler, eğitim ve yükseköğretim üzerine verimli sohbetlerin sonrası Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan tarafından ziyaret anısına Profesör Yılmaz’a üniversitenin kendi üretimi hediyeler takdim edildi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü ve Akademik Düşünce, Eğitim Medeniyet Topluluğu, ADEM işbirliği ile gerçekleşen “Modern Sekülerizm ve Değer Algısı” isimli konferansta Profesör Yılmaz şunlara değindi, “Teknolojinin hızla hayatımızı kuşattığı bir dönemde, değer-erdem kavramları üzerinde karmaşa yaşamaktadır. Teknoloji hayatımızı kolaylaştırırken, diğer yandan ihtiyaçlar hiyerarşisinde sıralamalar değişmekte ve önümüzdeki dönemin yeni kuşağını, dolayısıyla bizleri büyük sürprizler beklemektedir. İnsan kabiliyetlerinin rafine olması ve yeni boyutlar kazanması bağlamında eğitim, bireysel ve toplumsal faydayı esas alırken, öte yandan akademik başarıyla, insani ve ahlaki başarının takas kültürüne dönüştüğü ironi ortaya çıkmaktadır. Türk Eğitim Felsefesinin temel amaçları bellidir; İyi insan, iyi yurttaş, iyi üretici ve iyi tüketici yetiştirmek şeklinde özetlenebilir. Bu süreçte okullar resmi işletim döngüsü ile birer araçtır. Günümüzde bilginin hamalı olması, muhakemeden uzak bir neslin işaretçisidir. Entelektüel gerçeklik ürerinden bilgi sahibi olmakla, bilgelik arasında tercih yapmamızın zamanı geldi ve geçiyor. Çocuklarımız ikbal adına en büyük beşeri sermayemizdir. Formasyon sürecinde yapılan hatalar hayati sonuçları doğurabilir. Unutmamalıdır ki, hayatın provası yoktur! Başarılı bir nesle, nemelazımcılık duygusunu nasıl aşacağı, ekip ruhu, toplumuna ve edineceği mesleğe aidiyet duygusu aşılanmalıdır. Değişen dünyada beşer; sırasıyla tarım, sanayi, bilgi ve teknoloji aşamalarını ileri bir seviyeye getirmiştir. Bu nedenle kazanımlar sanatın incelmesinde, rekabet edebilir markalaşmada yatmaktadır. Nano-teknolojinin yaşandığı günümüzde nerede durmamız gerektiği iyi belirlemeliyiz. Beyin sermayemizi kanalize etmeliyiz. Edinilen bağımlılıklarımızla birlikte aile bağımlısı, sanal dünyanın kıvamında etrafında olup bitenlere bigâne kalan yeni bir kuşağın gerçekliğiyle karşı karşıyayız. Bu kuşağı iyi kanalize edebilirsek, yarınlar bizimdir. Yeni gençliğin yetiştirilmesinde bu sarmal ilişkilerin yanısıra gençliğimizin dünyasında değer algısını kodlamamak durumundayız. Gençlik bir taraftan hayatı idame etmek için akademik donanıma ve becerilere sahip olurken, diğer yandan kültürel değerlerimizin örüntüsüyle geliştirdiğimiz bizi biz yapan değerlerimizin güncel tutulması gerekmektedir. Değer, erdem, ahlak, etik, hukuk nedir gibi kavramlar benliklere yerleşmelidir. Dolayısıyla bu coğrafya hak ettiği saygınlığı yeniden yakalasın, böylece; bilim, sanat, edebiyat, felsefe, belagat, estetik derinlik gibi entelektüel kimliğine ulaşabilsin.”

Profesör Yılmaz, konferansını kitabında işleği “Sevgi, saygı, doğruluk, dürüstlük, tarafsızlık, adalet, hak gözetme, sorumluluk, yardımseverlik, alçakgönüllülük, misafirperverlik, vatanseverlik, hoşgörü, empati, vefa” değer başlıklarına örnekler vererek tamamladı. Konferans sonrasında Profesör Yılmaz’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kırnak tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Profesör Yılmaz konferansta yılda en fazla kitap okuyan üniversite öğrencisine Şahsiyet ve Değerler Eğitimi isimli kitabını imzalayarak hediye etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.