Dolar 32,5158
Euro 34,6136
Altın 2.489,76
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Az Bulutlu
Aksaray
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 22°C
Cts 20°C

Rektör Şahin Tıp Fakültesi öğrencileriyle buluştu

Rektör Şahin Tıp Fakültesi öğrencileriyle buluştu
Aksaray Anadolu AŞ
24 Ekim 2018 00:51

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, 2023 yılına kadar Tıp Fakültesi’nde en az 300 akademisyene ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Temel eğitimlerini Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’nde alan ASÜ Tıp Fakültesi öğrencileri, kampüsü ve şehri tanımak üzere Aksaray’a geldi.

Rektör Yardımcıları, Tıp Fakültesi yönetimi ve ilgili Daire Başkanlarıyla birlikte öğrencileri Senato Salonu’nda ağırlayan Rektör Şahin, Tıp Fakültesi’nin ASÜ’nün kızıl elması gibi olduğunu belirtti.

Şehrin bir dönem en büyük beklentileri arasında olan Tıp Fakültesi’ne dair kuruluş çalışmalarını ve süreci anlatan Prof. Şahin, “Kurulan Fakülte şehir için çok farklı bir anlam taşıyor. Biz de şehrimizin beklentilerine karşılık verebilmek adına üzerimize düşen vazifeleri en iyi şekilde yerine getirmeye gayret ediyoruz” dedi.

Türkiye’de iki farklı Tıp Fakültesi modeli olduğundan bahseden Şahin, “Bunlardan ilki, eğitim-öğretimini kendisi yapan ve hastanesi ayrı olan; diğeri ise ayrı bir hastanesi olmayan ve devlet hastanesiyle afiliasyon anlaşması yapan fakülteler. ASÜ ikinci modelde yer alan üniversiteler arasında” dedi.

Akademik kadronun giderek güçlendiğini ve bu süreci mümkün olan en hızlı şekilde tamamlamaya çalıştıklarını vurgulayan Şahin, şöyle devam etti: “Hayalimiz, 2023 yılına geldiğimizde en az 300 akademisyene ulaşmak. Yine zaman içinde kendi eğitim binamızı da tamamlamak arzusundayız. Öğrenci alım sürecimiz sorunsuz şekilde devam ediyor. Aksaray’da önemli bir sağlık yatırımı olan yeni devlet hastanesi çok kısa bir süre sonra hizmete girecek. Yani öğrencilerimiz Aksaray’a geldiklerinde bu yeni hastanede eğitimlerine devam edecekler” dedi.

Şahin, sözlerinin sonunda tüm öğrencilere başarılar diledi.

Toplantının ardından öğrenciler kampüsü ve şehrin tarihi yerlerini gezerek, hem Üniversiteyi, hem de şehri tanıma imkânına sahip oldu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.