Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
21°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 31°C
Çar 27°C

Ruhumuzu bilgi, sevgi ve estetik besler

Ruhumuzu bilgi, sevgi ve estetik besler
Aksaray Anadolu AŞ
9 Ekim 2018 12:53

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Geleneksel Türk El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi (GETSAM) Müdürü Öğretim Görevlisi Fatma Küçük, insanın fıtratında var olan sanat duygusunun, sanatsal etkinliklerden uzak kaldıkça köreldiğini ve gelişemediğini söyledi.

GETSAM tarafından gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilmesi planlanan “Sanayi-i Nefise” sohbetlerinin ilkinde, Merkezin çalışma alanlarına dair bilgiler verildi. Etkinlikte kısa bir açıklama yapan Merkez Müdürü Fatma Küçük, bugüne kadar yaptıkları çalışmaları anımsattı ve gelecek hedeflerinden söz etti. Amaçlarının, öğrencileri sanatla buluşturmak ve sanata dair farkındalığı arttırmak olduğuna dikkat çeken Küçük, “Sanat, insanın kimliğine önemli katkılar sunuyor. GETSAM, ruhu beslemek adına gerekli olan sanatı topluma yaymak için çalışıyor. Üniversiteler öğrenciler açısından sanatla buluşmanın en önemli mekânlarıdır. Aslında insanın fıtratında olan sanat duygusu, sanatsal etkinliklerden uzak kaldıkça körelebiliyor. GETSAM, geleneksel sanatların unutulmaması için de çaba sarf ediyor. Bunun için ileriki zamanlarda konferanslar, kurslar, ulusal ve uluslararası sergiler, bilimsel çalışmalar ve kadın istihdamına dair projeler yapmayı planlıyoruz. Çünkü insanın ruhunu bilgi, sevgi ve estetik besler” dedi.

Yapılan açılış konuşmasının ardından Dr. Öğr. Üyesi Rasim Soylu ve Öğretim Görevlisi Semra Kılıç Karatay da kısa birer sunum yaptılar. Etkinliği öğrencilerin ve akademisyenlerin yanı sıra, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deligöz de takip etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.