Aksaray Haber

Dolar 48,4354
Euro 56,2404
Altın 6.898,85
BİST 14.012,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
30°C
Parçalı Bulutlu
Paz 30°C
Pts 27°C
Sal 26°C
Çar 28°C

Şanlıurfa’da Doktor ve Güvenlik Görevlisine Saldırı

Şanlıurfa’da Doktor ve Güvenlik Görevlisine Saldırı
31 Temmuz 2025 11:47

Şanlıurfa’da Doktor ve güvenlik görevlisine saldırı. Bir madde bağımlısı doktor ve güvenliğe bıçaklı saldırı düzenledi.

Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nde yürekleri yakan bir saldırı daha yaşandı. Doktor İsmail Aydoğdu ve güvenlik görevlisi Harun Polat, iddialara göre madde bağımlısı bir şahsın acil serviste gerçekleştirdiği bıçaklı saldırı sonucu ağır yaralandı. Hayat kurtarmaya çalıştıkları yerde, canlarından olmakla karşı karşıya kalan sağlık emekçileri, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde acil ameliyata alındı.

Birlik Sağlık Sen Şanlıurfa İl Başkanı Hasan Çalışcı, yaşanan vahşete karşı sert ve duygusal açıklamalarda bulundu: “Güvenlik zaafı artık kaderimiz olmamalı. Sağlıkçılar her gün ölümle burun buruna geliyor. Bıçağı hastaneye sokan sistemden hesap sorulmalı.” “Daha kaç can gitmeli?” diye soran Çalışcı, sözlerine şöyle devam etti “Her gün binlerce vatandaşın girip çıktığı hastanelerde, sağlık çalışanlarımız savunmasız kalıyor. Havaalanında kuş uçurtulmazken, hastanelere bıçak nasıl giriyor? Hangi akıl buna izin veriyor? Biz önlem değil, köklü çözüm istiyoruz!”

ÇÖZÜM NET: GÜVENLİK EMNİYET’E DEVREDİLMELİ

Birlik Sağlık Sen olarak önerimiz açık ve net: Tüm devlet hastanelerinde güvenlik hizmetleri profesyonel biçimde Emniyet Teşkilatı’na devredilmelidir. Bu model, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin havaalanlarında uyguladığı sistemle birebir örtüşmelidir. Böylece sadece caydırıcılık değil, gerçek bir güvenlik sağlanmış olacaktır. “Artık her olaydan sonra geçmiş olsun mesajı yayımlamak istemiyoruz. Hükümeti, Sağlık Bakanlığı’nı, İçişleri Bakanlığı’nı ve tüm yetkilileri sorumluluk almaya davet ediyoruz. Hastane kapısındaki polis, içerideki canlara güvence olsun!”
Birlik Sağlık Sen Şanlıurfa İl Başkanlığı olarak, saldırıya uğrayan sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz. Şiddetin her türlüsünü lanetliyor, bu olayın son olması için mücadeleye devam edeceğimizi bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz.

“Artık yeter! Sağlık çalışanları hedef değil, hayat kurtaran kahramanlardır.”

Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nde yürekleri yakan bir saldırı daha yaşandı. Doktor İsmail Aydoğdu ve güvenlik görevlisi Harun Polat, iddialara göre madde bağımlısı bir şahsın acil serviste gerçekleştirdiği bıçaklı saldırı sonucu ağır yaralandı. Hayat kurtarmaya çalıştıkları yerde, canlarından olmakla karşı karşıya kalan sağlık emekçileri, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde acil ameliyata alındı. Birlik Sağlık Sen Şanlıurfa İl Başkanı Hasan Çalışcı, yaşanan vahşete karşı sert ve duygusal açıklamalarda bulundu:“Güvenlik zaafı artık kaderimiz olmamalı. Sağlıkçılar her gün ölümle burun buruna geliyor. Bıçağı hastaneye sokan sistemden hesap sorulmalı.” “Daha kaç can gitmeli?” diye soran Çalışcı, sözlerine şöyle devam etti: “Her gün binlerce vatandaşın girip çıktığı hastanelerde, sağlık çalışanlarımız savunmasız kalıyor. Havaalanında kuş uçurtulmazken, hastanelere bıçak nasıl giriyor? Hangi akıl buna izin veriyor? Biz önlem değil, köklü çözüm istiyoruz!”

ÇÖZÜM NET: GÜVENLİK EMNİYET’E DEVREDİLMELİ

Birlik Sağlık Sen olarak önerimiz açık ve net: Tüm devlet hastanelerinde güvenlik hizmetleri profesyonel biçimde Emniyet Teşkilatı’na devredilmelidir. Bu model, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin havaalanlarında uyguladığı sistemle birebir örtüşmelidir. Böylece sadece caydırıcılık değil, gerçek bir güvenlik sağlanmış olacaktır.

HASAN ÇALIŞCI’DAN ÇAĞRI

“Artık her olaydan sonra geçmiş olsun mesajı yayımlamak istemiyoruz. Hükümeti, Sağlık Bakanlığı’nı, İçişleri Bakanlığı’nı ve tüm yetkilileri sorumluluk almaya davet ediyoruz. Hastane kapısındaki polis, içerideki canlara güvence olsun!” Birlik Sağlık Sen Şanlıurfa İl Başkanlığı olarak, saldırıya uğrayan sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz. Şiddetin her türlüsünü lanetliyor, bu olayın son olması için mücadeleye devam edeceğimizi bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.