Dolar 32,5871
Euro 34,7913
Altın 2.509,42
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 30°C

Şırnak’ta yaralanan Polis baba evinde

Şırnak’ta yaralanan Aksaraylı Çevik Kuvvet Polisi Halil İbrahim Sevinç (25), tedavisinin ardından Aksaray’ın merkeze bağlı Topakkaya Beldesi’nde ki baba evine getirildi..

Şırnak’ta yaralanan Polis baba evinde
Aksaray Anadolu AŞ
5 Şubat 2016 03:06

18 Ocak’ta Şırnak Yeni Mahalle’de terör örgütü PKK tarafından çevik kuvvet polislerinin bulunduğu otobüse yapılan ve 2 polisin şehit düştüğü 10 polisin de yaralandığı roketatarlı saldırıda yaralanan Aksaraylı Çevik Kuvvet Polisi Halil İbrahim Sevinç (25), tedavisinin ardından Aksaray’ın merkeze bağlı Topakkaya Beldesi’nde ki baba evine getirildi.

Olay 18 Ocak 2016 tarihinde Şırnak merkez Yeni Mahalle’de yaşanmıştı.

Terör örgütü PKK’nın çevik kuvvet otobüsüne gerçekleştirdiği roketatarlı saldırıda 2 polis memuru şehit düşmüş, 10 polis memuru da yaralanmıştı. Yaralı Çevik Kuvvet Polisleri Şırnak Devlet Hastanesi’nde gördükleri tedavilerinin ardından memleketlerine gönderildi. Saldırıda şarapnel parçası ile kafasından yaralanan Aksaraylı Çevik Kuvvet Polisi Halil İbrahim Sevinç baba evi olan Topakkaya Beldesi’ne getirildi. Burada tedavisi süren Sevinç, olay günü yaşananları anlattı.

Olayda 2 arkadaşının şehit düştüğünü belirten polis memuru Sevinç, “Allah arkadaşlarımızın mekanını cennet etsin inşallah. Biz o gün saat 18.20 gibi Şubeden çıkmıştık. Şubeden çıkınca orada roket attılar. Öndeki şoför arkadaşımız şehit oldu. Onun arkasındaki arkadaşım da şehit düştü. Benimle birlikte 10 arkadaşım yaralandı. Yaralarımız Allah’a şükür iyi. Şu an bir sıkıntımız yok. Ailemize ve bize moral olsun diye buraya ziyarete geldik. İyileştim Allah’a şükürler olsun. Yakın zamanda geri döneceğim. Allah’ın verdiği nefesi Allah’tan başka kimse alamaz. Onların ölüleri ile bizim şehitlerimiz bir değil. Bizim şehitlerimiz vatan millet için savaşıyor. Onların zaten bir amacı yok. Onlar kandırılmış insanlar. İnşallah onlarda bunun farkına varır. En kısa zamanda oralar temizlenecek. Özel Harekatçı Abilerimiz, Jandarma Özel Harekatçılarımız hepsi yiğitliğiyle, yüreğiyle orada çarpışıyor. Ben Çevik Kuvvet personeliyim. Orada bizlere verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Böyle hain saldırılarla onlar bir yere varamazlar. Bizde inanç var, bizler inançlı insanlarız. Allah’a şükür neyin ne olduğunu biliyoruz ve farkındayız. Allah bizimle, inşallah bu vatan bölünemez. Bunların bölmeye gücü yetmez. Bizim yiğit abilerimiz olduğu sürece bizler yenilmeyeceğiz. Allah bizim yanımızda her zaman” dedi.

Sağ salim oğluna kavuştuğu için şükreden baba Veli Sevinç ise, “Rabbim’e şükürler olsun sağ salim oğlumuzu bize bağışladı. Allah’a şükür bir şeyi yok artık iyileşti. Kafasında dikişleri vardı. Şarapnel parçası denk gelmiş. Biraz korktuk ama iyileşti artık. Arkadaşlarının yanına da dönecek. Benim 2 tane oğlum var. Kendimde dahil bu vatan için biz her zaman canımızı veririz. Bu hainlere hiç bir zaman buraları bırakmayız. Bunu böyle bilsinler. Allah’ın izni ile bu memlekette Çanakkale Savaşını, Kurtuluş Savaşını atlatmışız. Kaldı ki, bu 4 çapulcuya bu memleketi teslim etmeyiz. Allah’ın izni ile bu çatışmalarda çocuklarımız gitse biz kendimiz gideriz oralara. Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Biz memleketimiz için çocuklarımız ile birlikte hazırız” şeklinde konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.