Dolar 32,3675
Euro 35,0041
Altın 2.323,31
BİST 9.088,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Somuncu Baba Aşkın Sırrı vizyon tarihi belli oldu!

Aksaray’ın tanıtımına büyük katkı sağlayacak “Somuncu Baba Aşkın Sırrı” filminin vizyon tarihi belli oldu..

Somuncu Baba Aşkın Sırrı vizyon tarihi belli oldu!
Aksaray Anadolu AŞ
8 Aralık 2015 00:37

Şeyh Hamid-i Veli’nin (Somuncu Baba) hayatını konu alan ‘Somuncu Baba Aşkın Sırrı’ filmi 1 Nisan 2016‘da vizyona giriyor..

Anadolu Coğrafyasının yetiştirdiği erenlerden biri olan ve fikirleriyle Selçuklu’dan Osmanlı’ya adeta köprü oluşturan Somuncu Baba’nın hayatını konu alan ‘Somuncu Baba Aşkın Sırrı’ filmi vizyona giriyor.

ÇEKİMLER 23 AYRI TARİHİ VE TURİSTİK MEKANDA YAPILDI

Somuncu Baba olarak bilinen Şeyh Hamid-i Veli’nin 13’üncü yüzyılda Aksaray’da geçen yıllarını konu alan filmin çekimleri, Ihlara Vadisi, Hasan Dağı, Güzelyurt başta olmak üzere 23 ayrı tarihi ve turistik mekanda yapıldı. Filmin senaryosu, Aksaraylı Yazar Mahmut Ulu’nun “Somuncu Baba Aşkın Sırrı” romanından uyarlandı.

OYUNCU KADROSUYLA DİKKAT ÇEKİYOR

Filmin oyuncu kadrosunda Furkan Palalı, Altan Gördüm, Kurtlar Vadisi filminden Memati karakteriyle tanınan Gürkan Uygun, yine aynı dizide Ömer Baba karakteriyle özdeşleşen Emin Olcay, Kenan Bal, Haldun Boysan, Altan Akışık, Suna Selen, Saruhan Hünel, Serdar Yeğin, Yunus Emre Yıldırımer ve Fırat Tanış gibi daha bir çok ünlü oyuncu rol aldılar.

YÖNETMEN KÜRŞAT KIZBAZ: ‘SOMUNCU BABA AŞKIN SIRRI’ 1 NİSAN 2016’DA SİNEMALARDA

Filmin yönetmeni Kürşat Kizbaz, yaptığı açıklamada; “Filmimizin kesinleşen vizyon tarihi 1 Nisan 2016’dır. Ülkemizin yıl içerisinde yaşadığı siyasi süreç ve sinema vizyon takvimi nedeniyle çok daha geniş bir kitleye yoğun bir tanıtım programı ile ulaşmak adına filmimizin 1 Nisan 2016 tarihinde vizyona girmesini arzu ettik.
Önüzümdeki günlerde yeni fragmanımız, afiş örneklerimiz ve tanıtım kampanyalarımız ile filmimizin vizyon heyecanını her geçen gün daha da arttıracağız. Emeği geçen ve tüm destekleyenlere hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen & Yapımcı : Kürşat KIZBAZ
Senaryo : Mahmut ULU
Kamera : Levent VURAL
Sanat Yönetmeni : Çiğdem SONKURT
Yardımcı Yönetmen : Müge KIRANER
Makyaj : Özdemir EGEMEN
Tür : Tarih
Ülke : Türkiye
Dil : Türkçe

FRAGMAN

Somuncu Baba Aşkın Sırrı Filmi Vizyonda
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.