Dolar 32,5320
Euro 34,8934
Altın 2.422,04
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Per 30°C
Cum 27°C
Cts 24°C
Paz 24°C

Turan Yaldır’dan son bir yılın değerlendirmesi

MHP Aksaray 25. dönem Milletvekili Turan Yaldır, son bir yılın değerlendirmesini yaptı..

Turan Yaldır’dan son bir yılın değerlendirmesi
Aksaray Anadolu AŞ
1 Kasım 2016 21:30

MHP Aksaray eski Milletvekili Turan Yaldır  yayınladığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“1 Kasım 2016 tarihi itibariyle genel seçimlerin 1. Yılını doldurmuş bulunuyoruz.

Ülkemiz geçtiğimiz son bir yılda siyasi, ekonomik ve terörle mücadele konusunda büyük bir sınavla karşı karşıya kalmıştır. Çok şükür ki Milletimizin feraseti, Devletimizin büyüklüğü yaşadığımız ya da yaşanacak tüm olumsuzlukları bertaraf edecek güçtedir.

Aksaray’a Yakışır temasıyla şehrimize ve insanımıza hizmet etmek adına 7 Nisan 2015 tarihinde çıktığımız yolda yüksek ve etkili bir dille, Aksaray’a Tıp Fakültesi, Demiryolu, Havaalanı, Tarımsal sulama gibi birçok hizmetin yakışacağını seslendirmiştik. Fakat Ülkemizin o tarihteki siyasi atmosferi yeni bir seçimi beraberinde getirmiş ve vatandaşımız bu söylediklerimize teveccüh göstermesine rağmen iradesini tek başına iktidarın devam etmesinden yana kullanmıştır. Görünen o ki bu süreçte tek başına iktidarın nimetlerinden ilimiz Aksaray beklenilen ölçüde faydalanmamıştır. Son bir yılda sadece hizmet konusunda öksüz kalmamakla birlikte aynı zamanda Vatandaşımız derdini anlatacak, meramını dinleyecek bir muhatap bulmakta sıkıntı çekmiştir.

Aksaray’ın son bir yılı maalesef faydalı geçmemiştir. Şehrin idarecilerinin Ülkemizin genelinde baş gösteren hadiseleri belki de bahane bilerek Aksaray’ın sorunlarına kayıtsız kaldıklarını acı bir şekilde takip etmekteyiz. Bununla birlikte şehrimizde son bir yılda yapıcı ve yönlendirici muhalefetinde gözle görülür eksikliği hissedilmiştir.

Tepeden tırnağa şehrimizi yöneten iktidarıyla muhalefetiyle tüm idareciler bu süreçte keşke birbirlerinin eksiklerini aramak yerine ilimizin ve Halkımızın eksiklerine çare bulmayı düşünebilseydi.

Bundan sonraki süreçte şehrimizi yöneten, yönetmiş ya da yönetecek tüm kadroların hep birlikte tüm önyargıları ortadan kaldırarak hareket etmesi Aksaraylı hemşehrilerimizin beklentisidir. Bize göre siyasi görüşü, yaşam tarzı ve aidiyeti neresi olursa olsun insanımızı bir araya getirmek idarecilerden öncelikli beklentidir. Yaşadığımız şehri daha yaşanabilir kılmak için, gelecek nesillere sağlıklı bir Aksaray bırakmak için yöneticilerimizin geleceğimizi günü birlik planlarla değil, 5 yıllık, 10 yıllık hatta daha uzun plan ve projelerle masaya yatırması, şehrimize katkı sağlamak isteyen her bir vatandaşımızın düşüncesine değer vermesi gerekmektedir.

Acı bir gerçek olarak Aksaray yıllardır teşvik ve yatırım sıralamasında öncelikli iller arasında yer almasına rağmen buna bağlantılı olarak yaşanılabilir iller sıralamasında hala son sıralardaki yerini korumaktadır. Bu durum ilimizdeki başta tüm siyasiler olmak üzere, kanaat önderlerinin ve sivil toplum kuruluşlarının da üzerinde düşünmesi ve kafa yorması gereken bir durum olmakla birlikte aynı zamanda vebaldir.

Aksaraylı sürekli trafik akışıyla oynandığı bir idare tarzı beklemiyor. Yapılanı yıkıp benzerini yapan bir icraat istemiyor. Yapılmışı süslemeyle uğraşmayı zaman kaybı görüyor. Aksaraylı demiryolu istiyor, yatırım teşviklerini akıllıca kullanabilen bir akıl istiyor, Havaalanı, Tıp Fakültesi, bilinçli şehir planı, sosyal – kültürel çevre, tarım merkezi ilçe ve köyler, verimli üreten topraklar istiyor.

Bu duygu ve düşüncelerle Aksarayımızın sahipsizliğine dikkat çekerek siyasi makam sahiplerini kısır çekişmeleri bir kenara bırakıp şehrimize hizmette bir araya gelmeye ve her kesimden vatandaşımıza iş ve aş çıkaracak, geleceğe daha huzurla bakacağımız çalışmalara imza atmaya davet ediyor, üzerimize düşen sorumluluktan kaçmayacağımızı da bir kez daha vurgulamak istiyorum..”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.