Dolar 32,5554
Euro 34,8359
Altın 2.430,35
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Per 29°C
Cum 28°C
Cts 27°C
Paz 26°C

Türemiş: Kamu malının peşkeş çekilmesi unutulmayacak!

Türemiş: Kamu malının peşkeş çekilmesi unutulmayacak!
Aksaray Anadolu AŞ
8 Aralık 2020 00:11

Aksaray Belediye Meclisini Cuma akşamı karıştıran yurt binasının bir vakfa her koşulda devir yetkisinin Belediye Başkanı Evren Dinçer’e verilmesi konusunda İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Özhan Türemiş zehir zemberek bir açıklama yaptı.

Aksaray Belediye Meclisi’nde meclis üyelerinin itirazlarına rağmen yurt binasını devretme yetkisine kavuşan Belediye Başkanı Evren Dinçer “İstersem 1 liraya devrederim. Var mı diyeceğiniz?” diyerek üyelere çıkıştı.

Dinçer’in tavrını eleştiren İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Özhan Türemiş zehir zemberek bir açıklama yaptı.

Türemiş Aksaray halkına seslenerek “Belediye Meclisimizde Eylül Ayında bir vakfa peşkeş çekilmek istenen size ait yurt binası meclis üyelerinin çabaları ile kurtarılmış ve devrine izin verilmemişti. Aralık ayına kadar oyalama taktiği kullanan ve Belediye Meclisi toplantısında gündem maddesine bile eklenmeden toplantı esnasında oldubittiye getirilmek istenerek bedelsiz dahi olabilecek şekilde devir yetkisini Belediye Başkanı Evren Dinçer’e bırakan AK Partili ve MHP’li bir kısım belediye meclis üyesini sizin takdirlerinize ve vicdanınıza bırakıyorum” dedi.

“CHP, İYİ Parti ve MHP’den toplam 4 Belediye Meclis Üyesinin karara itiraz etmesine rağmen AK Parti ve MHP’li Belediye Meclis Üyelerinin oy çokluğu ile bizlerin ceplerinden çıkan paralar ile yaptırılan söz konusu kamuya ait yurdun, ismi geçen vakıfa tahsis yetkisi Aksaray Belediye Başkanına koşulsuz şartsız devir yetkisi ile verilmiştir” diyen Türemiş “Mecliste yetkinin verilmemesi için sert tartışmalar yaşandı ancak sayı yetmediği için atanmış ve kıl payı seçilmiş Belediye Başkanı yetkiyi aldı. Üstelik terbiye sınırlarını aşan tavrıyla da kendisi gibi seçilmiş kişiler olan meclis üyelerine saygısızlık etti. Adını dahi bilmediğimiz bir vakıfa Eylül Ayı Meclis Toplantısı’ndan günümüze kadar oyalama taktiği uygulayan ve Aksaray Belediye Meclisi üyelerini deyim yerindeyse; uyutmaya çalışan Aksaray Belediye Başkanı’nı anlıyoruz. Emir (!) büyük yerden. Bu tip Ankara’dan atama ile gelip bürokrat mantığı ile Belediye Başkanlığı yapmaya çalışan bir başkandan da ancak böyle bir tavır beklenirdi” ifadelerini kullandı.

Türemiş Dinçer’in yurt ile ilgili tavrını eleştirerek “Hep söyledikleri bir söz vardı. Beyt-ul malı, fakir fukaranın garip gurebanın hakkını kimselere peşkeş çekmeyeceklerini ağızlarına sakız etmişlerdi. Ancak görüyoruz ki emri tepeden alınca ne fakir tanıyorlar ne fukara. Ne kendilerine oy verenleri ne de vermeyenleri! Bugün Aksaray’ın onlarca gariban çocuğu varken, yaşadığımız pandemi sürecinde uzaktan eğitim sorunu başta olmak üzere büyük sıkıntılar yaşanırken, servisle okullara gidip gelmek için uğraşan, servis ücretlerini bile karşılayamayan binlerce ailemiz varken… Kalkıp bir de aldıkları emre kılıf bularak; yok efendim, ‘Bu yurtta eğitim alan yabancı öğrenciler ülkelerine gidince Türk dostluğunu perçinleyecek’, şöyle yapacak, böyle yapacak söylemleri ile bizleri avuttuklarını zannediyorlar. Oysa Aksaray’da onca fakir fukara, garip gureba ailenin öğrencilerine en ufak bir yardım eli uzatmayanlara Peygamberimizin ‘Yardımlara yakınlarınızdan başlayın’ sözünü hatırlatmak isterim” şekline konuştu.

“Bu yurtdışında bizim fahri elçiliğimizi yapacaklarını söyledikleri ağızları biz çok iyi biliriz…” diyerek FETÖ hatırlatması yapan İYİ Parti İl Başkanı Türemiş “Bundan önceki terör örgütünün söylemleri de hep böyleydi. Buradan Aksaray Belediye Başkanına seslenmek istiyorum; milletin paraları ile yaptırılan bu yurdu Hayra Hizmet Vakfı’na bağışlamak için aldığınız emri anlıyoruz. Sizin için bu kadar önemli olan bu emri yerine getirmeden önce bilmenizi isteriz ki Aksaray kamuoyu vicdanında kamu malını böyle peşkeş çektiğiniz hiçbir zaman unutulmayacak” dedi.

Türemiş sözlerine “Buradan Evren Dinçer’e hatırlatmak isterim ki partinizin sizden önceki belediye başkanları da bu zihniyetle birçok kamu malını sözde eğitim adı altında faaliyet gösteren vakıflara devretmişti.  İlahi adalet tecelli etmiş, kısa bir süre sonra milletin malı tekrar milletin olmuştu. Görünen o ki siz tarihten ders çıkartmayı öğrenememişsiniz. Aynı akıbeti ileride paylaşmamanız için sizi defaten uyardık. Ama sizler, şuursuzca Aksaray halkını hiçe sayarak, milletin malını peşkeş çekmeye devam ediyorsunuz. Bizler Aksaray kamuoyunun vicdanı ve temsilcileri olarak kanuni yollardan yaptığınız bu oldubittiyi size yedirmeyeceğiz! Aksaray kamuoyu adına hak arayacağız. Sizin için bu tanınmayan vakfa Aksaray halkının alın terini, malını peşkeş çekmek çok önemliyse, yüreğiniz yetiyorsa buyurun bir referandum yapalım ve Aksaray halkına bu Aksaray’ın malı olan binayı verip vermeyeceğini soralım. Devir konusuna Aksaray halkı karar versin. Gerçi atama ile aday olup kıl payı belediye başkanlığını kazanan sizler böylesi önemli bir konuyu Aksaray kamuoyuna götürebilecek cesarete sahip olamazsınız. Aksaray halkına ait kamu binalarını bir kenara bırakın bir toplu iğnesini bile haksız bir şekilde birilerine peşkeş çekenlerin her zaman ensesinde olacağız. Bu konuda kararlı olduğumuzun bilinmesini isteriz” ifadeleriyle son verdi..

YORUMLAR
  1. blank Ali Dayı dedi ki:

    Çeneni boşuna yormuşsun ,Ne sözler,Ne vaatler verildi de unutulmadı