Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
20°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 31°C
Çar 26°C

Ücretsiz sinema ve moral etkinliği düzenlendi

Aksaray Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi Başkanı HasibeYazgı, Engelli Anneleri Terapi Grubu, Şehit Anneleri ve Onkoloji Hastalarından oluşan kadınlara destek olabilmek için ücretsiz sinema ve moral etkinliği düzenledi..

Ücretsiz sinema ve moral etkinliği düzenlendi
Aksaray Anadolu AŞ
16 Aralık 2017 01:57

Aksaray Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi Başkanı HasibeYazgı, Engelli Anneleri Terapi Grubu, Şehit Anneleri ve Onkoloji Hastalarından oluşan kadınlara destek olabilmek için ücretsiz sinema ve moral etkinliği düzenledi.

Park Site Klas Sinema Salonunda bir araya gelen kadınlar, Türkiye’nin 90. Oscar Ödülleri için “yabancı dilde en iyi film” adayı, Can Ulkay’ın yönettiği ‘Ayla’ adlı filmi izlediler.

Film, 1950’lerde Kore Savaşı’na katılan Türk askerlerinden biri olan Astsubay Süleyman Dilbirliği ile savaşta öldürülmüş ailesinin yanında bulduğu ve Ayla adını verdiği Koreli küçük kızın sevgi ve umutla beslenen gerçek hikâyesini gözler önüne seriyor.

‘Ayla’ filmi zamansız, mekansız, dil-din ve ırk tanımadan vicdanın nasıl da gerçek bir sevgiyle insanları buluşturabileceğini ve savaşa rağmen gerçek insanlığın nasıl da birleştirici olabileceğini Türkiye insanının gücünü ve ruhunu yansıtan bir gözle anlatıyor.

Kore Savaşı sırasında, dünyanın öbür ucunda, anne ve babası ölmüş küçük bir çocuğun hem Türkleri hem Güney Korelileri hem de Amerikalıları aynı duygularda, nasıl büyük bir içtenlikle buluşturduğunun hikâyesini perdeye taşıyan Ayla, savaşın acı koşullarında, ismi gibi ay yüzlü Ayla ile ay yıldızlı bir askerin tarihe mal olmuş 65 yıllık hikâyesini anlatıyor.

‘Ayla’ filmini izledikten sonra duygu yoğunluğu yaşayan kadınlar, kendilerine bu imkânı sağlayan Aksaray Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi Başkanı Hasibe Yazgı’ya Teşekkür ettiler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.