Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
20°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 31°C
Çar 26°C

Uygulamalı İlkyardım Konferansı düzenlendi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, ilkyardım bilgisine sahip olmanın herkes açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Uygulamalı İlkyardım Konferansı düzenlendi
Aksaray Anadolu AŞ
4 Nisan 2017 21:24

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, ilkyardım bilgisine sahip olmanın herkes açısından çok önemli olduğunu söyledi.

ASÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından “Uygulamalı İlkyardım Konferansı” düzenlendi.

Konunun uzmanları, gündelik hayatta karşılaşılabilecek sağlık sorunlarına nasıl müdahale edilmesi gerektiğini uygulamalı olarak katılımcılara anlattı.

Etkinliğin açılışında konuşan ASÜ Rektörü Prof. Şahin, bu hususun herkesi çok yakından ilgilendirdiğini belirterek, “Gerek kendimizin yaşayacağı bir sağlık sorunu, gerekse çevremizdeki yakınlarınızın veya herhangi birisinin yaşayacağı bir sağlık sorununda, hızlı ve etkili bir ilkyardım bazen hayat kurtarabilir. Bir takım basit sağlık bilgilerine sahip olmak, hayatımıza olumlu bir katkı sunacaktır. Bu nedenle düzenlenen konferansın çok önemli olduğunu düşünüyorum ve etkinliğe katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

İnsanoğlunun varoluş sürecinden bu yana en dikkat edilen konuların başında sağlığın geldiğini kaydeden Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Örün, sağlığın, insanın ruh ve beden olarak iyi durumda olması şeklinde tarif edildiğini belirtti.

Hayatın her aşamasında, herkesin ilk yardıma ihtiyaç duyduğu bir an ve olayın söz konusu olabileceğini anımsatan Örün, “Eğer yanımızda bu bilgilere sahip birisi varsa veya kendimiz bu bilgilere sahipsek şanslıyız. Terör olayları, trafik kazaları, doğal afetler… Bu gibi olaylarda silahlı ateşlerle yaralanma, kırıklar, solunum güçlüğü gibi sağlık sorunları meydana gelebiliyor. 2016 yılında ülkemizde toplam 413 bin adet trafik kazası meydana gelmiş. Bu kazalardan 3 bin 500’ü ise Aksaray-Konya hattında yaşanmıştır. Bu da, ilkyardım bilgilerine ne kadar ciddi şekilde ihtiyacımız oluğunu ortaya koymaktadır. Olumsuz koşullar sebebiyle, sağlık çalışanı olsun olmasın, insanların ilk yardım bilgisine sahip olması gerekiyor” dedi.

Yapılan açılış konuşmaların ardından dört bölümden oluşan konferans gerçekleştirildi. İlk bölümde Yrd. Doç. Dr. Funda Çetinkaya, “Kanamalı Vakaya Yaklaşım ve İlkyardım Uygulamaları” konusunda bilgiler verdi.

Daha sonra sırasıyla Dr. Ahmet Keskin “Kırık-Çıkık Vakalarına Yaklaşım ve İlkyardım Uygulamaları,” Yrd. Doç. Dr. Cemile Kütmeç Yılmaz, “Solunum Yolu Tıkanıklığı Vakalarına Yaklaşım ve İlkyardım Uygulamaları,” Dr. Sinan İnci ise “Kalp Krizi Vakalarına Yaklaşım ve İlkyardım Uygulamaları” konularında bilgiler aktardı, müdahaleleri uygulamalı şekilde gösterdi.

Konferansın her bölümünden önce Aksaray Üniversitesi Tiyatro Topluluğu öğrencileri, yanlış müdahale ve sonuçlarını gösteren skeçler sahneleyerek, konunun önemine vurgu yaptılar..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.