Dolar 32,3237
Euro 35,0903
Altın 2.300,90
BİST 9.075,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Vali Ataklı’nın Yeşilay Haftası mesajı

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Yeşilay Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı..

Vali Ataklı’nın Yeşilay Haftası mesajı
Aksaray Anadolu AŞ
1 Mart 2016 00:17

Madde bağımlılığı tüm dünyada ortak bir sorun haline geldiğini belirten Vali Ataklı, mesajında;

“Bireylerin, özellikle de çocuk ve gençlerimizin, kötü alışkanlıklardan uzak durması, sağlıklı ve mutlu bir toplum oluşturmak için oldukça önemlidir. Sağlıksız nesil ve toplumların, hiçbir alanda başarılı olmaları mümkün değildir.

Dünyada yılda yaklaşık 6 milyon kişi tütün kullanımının neden olduğu sağlık sorunları yüzünden ölmekte, Türkiye’de ise en az 100.000 kişi tütüne bağlı hastalıklar nedeniyle kaybedilmektedir.

Bilindiği gibi sigara yalnız içeni değil, aynı ortamda bulunanı da öldürmektedir. Bilimsel veriler kapalı ortamda sigara dumanına maruz kalmanın sigara içmeyen insanlarda kalp krizi ve kanser gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını ve bu konuda hiçbir güvenli aralığın olmadığını ortaya koymaktadır.

Alkol, sigara ve uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklar aile bağlarımızı zayıflatmakta, sevgiyi yok etmekte, manevi değerlerimizden insanları uzaklaştırmakta, toplumda yıkıcı etkileri olan bu zararlı alışkanlıklar ülke ekonomisinde büyük kayıplara neden olmaktadır.

Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin madde bağımlılığından uzak sağlıklı bireyler olarak yaşamaları için herkesin duyarlılık göstermesi gerekiyor. Bu konuda tüm yöneticilerin, öğretmenlerin, anne ve babaların, çevredeki diğer kişilerin ve güvenlik kuvvetlerimizin önemli görev ve sorumlulukları bulunmaktadır.

Kişinin kendine ve çevresine yaşattığı sıkıntıları düşünürsek zararlı alışkanlıklardan korunmanın en güzel yolu hiç başlamamaktır. Ancak başlanmışsa bile bağımlılığın tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu unutmamak gerekir.

Bu düşünceler çerçevesinde, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi madde bağımlılığı konusunda gerekli tüm bilgileri edinmeye ve Yeşilay gönüllüsü olmaya davet ediyor, tüm vatandaşlarımıza tütün, alkol, uyuşturucu ve madde bağımlılığından uzak, sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum.” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.