Dolar 32,5237
Euro 34,8437
Altın 2.438,67
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 20°C

Vali Aydoğdu’dan 23 Nisan kutlama mesajı

Vali Aydoğdu’dan 23 Nisan kutlama mesajı
Aksaray Anadolu AŞ
23 Nisan 2023 11:47

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile bir mesaj yayımladı.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile bir mesaj yayımladı.

Vali Aydoğdu mesajında şunları kaydetti:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bundan 103 yıl önce ‘Milleti yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ felsefesi ve inancıyla yola çıkmış ve Milli Mücadeleyi başlatmıştı. Tarihinde esaret yüzü görmemiş ve ölümü esarete tercih eden kahraman Türk milleti de onunla birlikte yeni bir devlet kurmak için sarsılmaz iradesini bir kez daha ortaya koymuştur.

İlk olarak, 23 Nisan 1920’de milli iradenin tecelli edeceği TBMM’yi açıp “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir” diyerek, Anadolu’da gözü olanlara net bir mesaj verdiler. TBMM’nin açılmasıyla birlikte milli mücadelenin de seyri değişti.

O gün bugündür, hakimiyet kayıtsız şartsız aziz milletimize aittir. Bu hakikat hiçbir vesayete boyun eğmeden, ilelebet böyle devam edecektir.

23 Nisan aynı zamanda, dünyadaki tek Çocuk Bayramıdır. Bütün çocuklar masumdur, haksızlık, kötülük bilmezler. Gülmek, onlar için var edilmiştir sanki. İşte onun için, bayram en çok da onlara yakışır. Onların yüreğinin denizlere kıyısı vardır. İnsana tarifsiz bir ferahlık verirler.

Ancak bu yıl bayram sevinçlerimiz biraz buruk ve hüzünlü. Asrın Felaketini yaşıyoruz. On bir ilimiz depremden etkilendi. Devlet ve millet olarak bunun da üstesinden geleceğiz. Yaralarımızı en kısa zamanda saracak ve yeniden ayağa kalkacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Küllerimizden doğacak, düştüğümüz yerden kalkacağız. Yeter ki birlik ve dirliğimizi muhafaza edelim, milli mücadele ruhu ile birbirimize kenetlenelim…

Bu vesile ile Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Emanetlerini canımızdan aziz bilip ilelebet yaşatacağız.

Al bayrağın gölgesi altında, hep birlikte daha nice yüzyıllara.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.