Dolar 32,5332
Euro 34,8687
Altın 2.435,44
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 31°C
Az Bulutlu
Aksaray
31°C
Az Bulutlu
Per 29°C
Cum 26°C
Cts 29°C
Paz 29°C

Vali Aykut Pekmez’den gündeme dair açıklamalar

Aksaray Valisi Aykut Pekmez, kış mevsimi nedeniyle kentin yoğun kar altında olduğunu ve karla mücadele için yoğun çaba sarf edildiğini söyledi..

Vali Aykut Pekmez’den gündeme dair açıklamalar
Aksaray Anadolu AŞ
11 Ocak 2017 00:22

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Vali Aykut Pekmez, “Aksaray son yılların en soğuk ve kar yağışlı günlerini yaşamaktadır. Bu ağır kış koşullarının vatandaşımızın günlük hayatını en az etkilemesini sağlamak amacıyla ilgili bütün birimlerimiz (il özel idaresi emniyet jandarma belediyeler Karayolları Afad sağlık 112 itfaiye) mesai saati ve günü gözetmeksizin çalışmaktadırlar. Elbette zaman zaman aksaklıklar ve sıkıntılar yaşanmaktadır. Ancak bu sıkıntı ve aksaklıkların da en aza indirilmesi için gerekli hassasiyet gösterilmekte ve tedbirler alınmaktadır.

Önceliğimiz ağır hava şartları nedeniyle eğitim öğretimin aksamamasıdır elbette hava şartlarından oluşacak riskli günlerde okulları tatil etmek kadar özellikle ilk dönemin son iki haftasına girdiğimiz ve sınavların yoğunlaştığı bu günlerde öğrencilerimizin okullarına gidebilmesi de önemlidir. Okulların tatil kararlarını hem meteoroloji bölge müdürlüğünün tahminleri hem de ilimiz deki o andaki mevcut yol ve hava durumları yakınen ve sıklıkla takip edilerek gerek milli eğitim idari birimleri gerekse kaymakamlarımız ile istişare ederek hem vali hemde veli olarak hassasiyetle karar verilmektedir. Zaman zaman beklenen hava tahminlerinde hem olumlu hem olumsuz anlamda değişikler olmaktadır. Bu beklenmeyen hava şartları da yakınen takip edilerek tatil olma veya olmaması kararlarımızı değiştirme gereği ortaya çıkmaktadır.

Ben öğrencilerimizin tabi tatil kararını umutla sevinçle beklediklerini bilmekle beraber yukarıda izah etmeye çalıştığım şekilde karar verilmektedir.

Tüm öğrenci ve velilerimizin hem risk gördüğümüz dönemde (beklenmeyen hava şartları da dikkate alınarak) okulları il genelinde veya lokal tatil etmede Hemde eğitim öğretimin aksamaması için gerekli tedbirleri almada hassasiyet gösterdiğimizi bilmelerini isterim.

Öğrencilerimizin derslerine odaklanarak bizlerin ve ailelerinin bekledikleri başarıyı azami ölçüde göstereceklerine inancım tamdır. Bu vesile ile tüm öğrenci ve eğitim camiasına başarı dileklerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.