Dolar 32,4932
Euro 34,9317
Altın 2.431,38
BİST 9.789,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Vali Hamza Aydoğdu Aksaray’a vizyon katıyor!

Vali Hamza Aydoğdu Aksaray’a vizyon katıyor!
Aksaray Anadolu AŞ
5 Ekim 2020 23:45

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, vizyon projeleri ile Aksaray’ı adeta şahlandırmayı hedefliyor.

Aksaray Valiliği Araştırma ve geliştirme (ARGE) ekibi tarafından Aksaray’ın gelişimine katkı sağlamak, şehrin tanıtılmasını arttırmak, vatandaş ile devlet arasındaki bağlantıları güçlendirmek, eğitim çalışmalarına verilen önemin daha da ortaya çıkarılması amacıyla hazırlanan Vizyon projeleri uygulanmaya başladı.

Aksaray böyle Vali görmedi

Ürettiği vizyon projeleri ile şehri adeta şahlandıran Vali Hamza Aydoğdu, farklı pencerelerle kenti renklendirdi.

Aksaray, valiliğin öncülüğünde kabuğunu kırdı, adeta başkalaştı. Tanıtım eksikliğiyle sancılanan kent, Vali Aydoğdu sayesinde tanıtım atağına geçti.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun öncülüğünde yapılan projelerle Aksaray’a gelmeden de önce şehir elektronik ortamda tanıtılacak.

Ülkemizde hemen hemen ilk defa veri tabanları hazırlandı ve Aksaray’a yatırım yapacak, Aksaray’a gelecek insanlara da ışık tutacak.

Kitap Aksaray projesi ile kitaplar ücretsiz olarak vatandaşımızın eline ulaşacak.

Aksaray’ın vizyon projeleri 8 başlık altında toplandı.

İşte Aksaray’ın vizyon projeleri

VizyonAksaray: Şehrimizin veritabanı sistemi. İldeki tüm kamu kurumlarının sisteme entegre olduğu yaptıkları iş ve işlemelerin istatistiklerinin tutulduğu sistem oluşturulacak. Vatandaşlar bu sisteme www.vizyonaksaray.gov.tr adresinden girerek bilgilere ulaşabilecek.

KitapAksaray: Şehrimizdeki kitapseverlere istedikleri kitabın ücretsiz bir şekilde yollayanacağı sistem olacaktır. Vatandaşlar kitaplarını www.kitapaksaray.gov.tr adresinden girerek isteyebilecekler ve vatandaşlara bu kitaplar ücretsiz olarak gönderilecek.

BenOlsam: Görüşü düşüncesi projesi olan vatandaşların görüşlerinin alındığı sistem olacak. Vatandaşlar benolsam.gov.tr adresinden düşüncelerini paylaşabilecekler.

MaviSilgi: Uzaktan eğitim portalıdır. Mavi silgi de pandemi sürecinde öğrencilerin uzaktan eğitim alabilecekleri eğitim platformudur. Öğrenciler eğitimlerini buradan alabilecekler.

KodlaAksaray: İlkokuldan liseye kadar öğrencilere kendi okullarında kodlama sınıfları açarak algoritmik düşünce kazandırmaya yönelik projedir.

KodKurdu: Anaokullarında bilgisayarsız kodlama becerilerinin kazandırılacağı proje (Türkiye’de) ilk defa uygulanıyor.

Karakter Eğitimi: Anaokullarında öğrencilere kültürel ve manevi değerlerini geliştirmeye yönelik eğitim programıdır.

E-dergi: Şehrimizdeki tüm ilçelerden, kurumlardan gelen haber video resimlerin eklediği Online dergi platformudur. E-dergiye ulaşmak isteyenler www.vizyonaksaray.gov.tr adresinden ulaşabilirler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.