Dolar 32,4096
Euro 34,8029
Altın 2.435,92
BİST 9.949,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
24°C
Hafif Yağmurlu
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 18°C
Cum 18°C

Vekil Aydoğdu: Evren Başkan şehirde ilkler ve yenilikler yapıyor

Vekil Aydoğdu: Evren Başkan şehirde ilkler ve yenilikler yapıyor
Aksaray Anadolu AŞ
10 Temmuz 2023 19:29

Aksaray Belediyesi’nin çocuk ve gençleri hem sporla hem de eğlenceyle buluşturduğu Macera Parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan Milletvekili Cengiz Aydoğdu, “Belediye Başkanımız Evren Bey, Aksaray’da hep ilkleri ve yenilikleri başlattı” dedi.

Aksaray Belediyesi, Kılıçarslan Parkı 2. etabında yapımı tamamlanan ve şehrin ilk olma özelliği taşıyan Macera Parkını hafta sonu hizmete açtı. Açılış törenine Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat, Ticaret ve Sanayi Oda Başkanı Ahmet Koçaş, Ziraat Oda Başkanı Emin Koçak, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Manavlar Balıkçılar ve Pazarcılar Odası Başkanı Kuddusi Yeşildal, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, açılan macera parkının tüm yaş grubuna hitap ettiğini açıkladı. Belediye Başkanı Dinçer açılış töreni öncesinde yaptığı konuşmada; “Aksaray genelinde birbirinden eğlenceli ve renkli birçok park yaptık. Bugünde şehrimizin ilk Macera Parkı olma özelliğine sahip parkımızı hizmete açıyoruz. Macera Parkı şehrimizde bir ihtiyaçtı. Gençlerimizin bu parkta daha keyifli vakit geçireceklerini inanıyorum. Bu parkımız şehrimizde önemli bir açığı kapatacak. Bu parkımız ile birlikte yeni nesil parklarımıza bir yenisi daha eklemiş olduk.

İlerleyen zamanlarda bu parkımızın devamında yer alan Kalanlar Millet Bahçemizin açılışını yapacağız. Millet Bahçemizde şuan faal durumda. Kılıçarslan Parkımız, Macera Parkımız, Millet Bahçesi ve regülatör mevkii aynı aks üzerinde yer alıyor, buralar şehrimizin en güzel dinlenme ve gezi alanları olacak. Açılışımıza katılan tüm davetlilere teşekkür ediyor, Macera Parkının Aksaray’ımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Macera Parkı’nın şehre farklı renk kattığını söyleyen Milletvekili Cengiz Aydoğdu, açılış töreninde yaptığı konuşmada “Açılışa gelirken hemşerilerimizin konuşmalarına kulak misafiri oldum. Bir vatandaş diğerine ‘Evren Başkan yine ne yapmış’ diyor. Evren Başkanımızı tebrik ediyorum. Bir alkış istiyorum. Evren Başkan, Aksaray’da hep yenilikleri yaptı. İlkleri başlattı ve bütün bunları sizinle yaptı. Şuanda görüyorum ki Evren Başkan sadece Aksaray halkının değil, çocukların ve gençlerinde başkanı olmuş. Bu macera parkı gençlerimizin parkı. Ticaret Sanayi Odası Başkanı şimdiki gençlerin çok şanslı olduğunu söyledi. Evet şimdiki gençler çok şanslı. Bu hizmette emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Macera Parkı Aksaray’a hayırlı uğurlu olsun. Eline Sağlık Evren Başkanım” ifadelerini kullandı.

Protokol üyelerinin katılımı ile gençlerin merakla beklediği Macera Park dualar eşliğinde açıldı. Gençlere macera ve aksiyon yaşatacak macera park, modern şehirciliğin en güzel örneklerinden biri olarak ziyaretçilerine şehrin stresinden spor ve eğlencenin buluştuğu huzurlu bir ortam sunuyor.

Kılıçarslan Parkı 2. Etapta hayata geçirilen Macera Park’ın içerisinde; İki katlı 24 oyunlu ip parkuru, 15 metrelik etkinlik kulesi, Etkinlik kulesi üzerinde 70 metrelik zipline,Serbest düşüş oyun alanı, Kader atlayışı oyun alanı,Tırmanma duvarı, İp parkuruna giriş platformu, Tek hat çift yön zipline, 12 metre dev salıncak, Survivor parkuru, File zıplama, File korumalı ip parkuru, Salto trambolini yer alıyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.