Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 12°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
12°C
Hafif Yağmurlu
Paz 15°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 23°C

Whatsapp ve Whatsapp Business Arasındaki Fark Nedir?

Whatsapp ve Whatsapp Business Arasındaki Fark Nedir?
Aksaray Anadolu AŞ
11 Mart 2022 11:16

Whatsapp Business ilk kullanıma sunulduğu günden itibaren sayısız kullanıcıya ulaşan bir Whatsapp alt uygulamasıdır. Normal Whatssapp’tan ne gibi farklarının olduğu da sürekli olarak merak edilir. Kullanıcılarına yeni özellikler sunması ile beğeni toplayan Whatsapp Business, test aşamasında iken oldukça beğenilmiş ve daha sonra resmileştirilerek kalıcı uygulamalar arasında yer almıştır.

Whatsapp Business Nedir?

Whatsapp Business özellikle şirketlerde müşteriler ile daha iyi bir iletişim kurmayı amaçlayarak geliştirilmiştir. Bu sayede özellikle arada geçen fazla zamanın önlenir. İşletmeler müşteri ile daha rahat koşullarda iletişime geçer ve daha profesyonel koşullarda sohbetlerini gerçekleştirir.

Whatsapp Business, klasik Whatsapp İndir yaparak kullanılabilir. Bu özelliği ile oldukça beğenilir. Kullanıcılar sadece kullanıcı bilgilerini ve işletme adını girerek uygulamada yer alabilir. Görünüş ve ara yüz olarak klasik Whatsapp ile aynı olan Whatsapp Business sadece çeşitlilik ve alan özelleştirme gibi konuları ile klasik Whatsapp’tan ayrılır.

Whatsapp Business’in Whatsapp’tan Farkı Ne?

Whatsapp Business uygulaması Whatsapp’tan birçok özelliği ile ayrılır. Bu uygulama da klasik Whatsapp uygulaması gibi ücretsiz olarak kullanılabilir. İki uygulamanın görünüşünde göze çarpan en önemli fark logodur. Whatsapp Business uygulamasının logosu klasik Whatsapp’tan farklıdır.  Business uygulamasının logosunda bir balon içerisinde “B” harfi yer alır. Whatsapp Business’in klasik Whatsapp İndir uygulamasından farklı olduğu diğer yönler şu şekildedir;

  • Whatsapp Business farklı arayüz seçeneklerine sahiptir.
  • Tercihe göre güvenlik bakımından özelleştirilebilir.
  • Business uygulamasında otomatik yanıt özelliği bulunur. Bu sayede en yoğun saatlerde bile müşteriler karşılama mesajı ile karşılanır. Otomatik mesaj özelliği ile diğer uygulamalar arasından bir adım öne çıkar.
  • Whatsapp Business uygulamasında işletmeye özel e-posta, web sitesi ve cep telefonu gibi bilgilerin paylaşılabilmesi için özel alan bulunur. İşletme tanımı yapılır ve müşterilere açık ve şeffaf bir hizmet verilir.

blank

Whatsapp Business Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Whatsapp Business uygulaması klasik Whatsapp uygulaması ile aynı özelliklere sahiptir. Whatsapp kullanımı aynı şekilde bu uygulamada da devam ettirilebilir. Buna ek olarak Whatsapp APK indirme seçenekleri ile uygulama bilgisayar üzerinden de erişime açılabilir. Whatsapp gruplar Business uygulamasında da kullanılabilir. Whatsapp Aero ve Whatsapp Plus uygulamalarının aksine Whatsapp Business resmi bir uygulamadır ve App Store gibi uygulama mağazalarından indirilebilir.

İndirme sayfasının linki;  https://www.whatsappindir.net/

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.