Dolar 32,3422
Euro 34,9817
Altın 2.387,67
BİST 10.203,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Az Bulutlu
Aksaray
18°C
Az Bulutlu
Cts 12°C
Paz 15°C
Pts 18°C
Sal 22°C

WordPress Site Yapımı Nasıl Olur?

WordPress Site Yapımı Nasıl Olur?
Aksaray Anadolu AŞ
25 Aralık 2023 20:07

Profesyonel bir web sitesine sahip olmak istiyorsanız öncelikle bir alt yapı seçmelisiniz. Özel altyapı geliştirecek tecrübeniz ve satın alacak bütçeniz yoksa WordPress sizin için en doğru alt yapı seçeneği olacaktır. Bu noktada WordPress site tasarımı konusunda araştırma yapabilirsiniz.

Dünyada en popüler içerik yönetim sistemlerinin başında gelen WordPress kişisel, kurumsal ve e-ticaret açısından birçok web sitesinin alt yapısını oluşturuyor. Web sitenizde sizler de kaliteli bir hizmet sunmak istiyorsanız ve web sitenizi hiç yönetim bilginiz olmadan yönetmek istiyorsanız bu içerik yönetim sistemini kullanabilirsiniz.

WordPress site yapımı konusunda bilgi sahibi olmak ve web sitenizi nasıl kuracağınızı araştırmak istiyorsanız bu rehberimizi okuyabilirsiniz.

WordPress Nedir ve Neden Kullanmalısınız?

WordPress, piyasaya 2003 yılında sürülmüş olan bir içerik yönetim sistemidir. Blog web sitelerinizi, işletme web sitelerinizi ve e-ticaret sitelerinizi kolayca WordPress ile yönetebilirsiniz.

WordPress web tasarım sürecinde yoğun olarak tercih ediliyor. Web sitenizde yönetim sistemi olarak WP’yi kullanmanızı gerektirecek bazı durumlara göz atalım;

  • WordPress çok büyük işletmeler tarafından dahi kullanılabilmektedir. Dijital ortamda esnek yapıda ve değişen ihtiyaçlarınıza uyarlanabilecek özelliklere sahiptir. Tüm ihtiyaçlarınıza sınırsız çözümler sağlar.
  • WordPress teknik uzmanlık gerektirmeyen bir CMS sistemidir. Dakikalar içinde web sitenizi kurarak çalışır hale getirebilirsiniz. Üstelik kurulumu da ücretsizdir. Sezgisel ve yönetimi pratik bir yönetici panosu bulunur.  Yeni başlasanız dahi hemen web sitenizi yönetmeye başlayabilirsiniz.
  • WordPress site tasarımı yaparken sınırsız tema kullanımı şansınız vardır. Temel ve premium temalar istediğiniz görselliği ortaya koymanızı sağlar. Üstelik temaları canlı önizleyebilir ve istediğiniz zaman web sitenize yükleyebilirsiniz.
  • WordPress eklentiler üzerinden çalışır. Bu eklentiler ihtiyacınız olan tüm gereksinimleri sağlar. İletişim formu, alışveriş galerisi, alışveriş sepeti gibi birçok işlevsel özelliği barındıran eklentileri satın alabilir veya ücretsiz yükleyebilirsiniz. Kod bilginiz olmadan birçok entegrasyonu eklentiler üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
  • WordPress site tasarımı olan platformlar SEO için araçlar kullanabilir ve eklentilerden yararlanabilir. Bu nedenle WP tabanlı siteler Google ve diğer arama motorlarında daha üst sıralarda yer alırlar.
  • WordPress alt yapısına sahip web siteleri mobil uyumludur. Mobil yanıt verme hızı Google için çok önemli olduğundan eklentiler ve tema dosyalarındaki ayarlamalar sayesinde mobil yanıt süresini optimize edebilirsiniz.
  • WP içerik yönetim sistemi yazılımıdır ve bu nedenle içerik yayınlama konusunda pratiklik sağlayan çok sayıda özelliği bulunur. Web sitenize blog eklemek istiyorsanız bunu kolaylıkla yapabilirsiniz.
  • WordPress ücretsizdir ve açık kaynak kodludur. Bu nedenle dünyanın her yerinde bulunan WordPress dostu topluluklar bu içerik yönetim sistemini destekler. Bu sayede her zaman güncel ve güvenli kalır.

Alan Adı ve Hosting Seçimi

WordPress web tasarım hizmeti alacaksanız en önemli adımların başında alan adı seçimi geliyor.  Domain ismi markanızı temsil eder ve bu nedenle iyi düşünülmesi gerekir. Kolay telaffuz edilen, kısa, özgün ve ilgi çekici bir isim bulmalısınız. Ziyaretçiler kolay hatırlarda akılda kalıcı olabilirsiniz. Çeşitli araçlardan düşündüğünüz alan adı ve uzantının dolu olup olmadığını görebilirsiniz. Bulduğunuz anda alan adını satın alabilirsiniz.

Alan adı satın aldıktan sonra bir hosting yani barındırma hizmeti almalısınız.  Hosting şirketi ve paketi seçerken 12 aylık ihtiyaçlarınızı planlayın. Aynı zamanda 7/24/365 kesinti yaşatmayacak ve stabil bir hosting şirketi seçin. Aynı zamanda web sitenizde teknik problem olursa kolayca her zaman iletişime geçebileceğiniz müşteri desteği sunan ulaşılabilir bir isimle çalışın. Web siteniz için ekonomik ve kullanımı kolay bir hosting şirketini tercih edebilirsiniz.

Word Press Teması Seçimi ve Kurulumu

WordPress site tasarımı için hemen hosting şirketinizden destek alabilirsiniz. Kurulum sonrasında yapmanız gereken WordPress teması seçmek ve kurulumu gerçekleştirmektir.

Web sitenizin görünümü ve tasarımı çok önemlidir. Farklı sektördeki blog ve kurumsal web sitelerinin farklı düzeni ve teması olabilir. WordPress size binlerce ücretli ücretsiz tema desteği sunuyor. İhtiyaçlarınıza uygun bir temayı seçebilir ve kolayca kurulumu yapabilirsiniz.

WordPress teması kurulumu için kontrol panelinize giriş yapın. Daha sonra “Görünüş” sekmesi üzerinden “Temalar” bölümüne tıklayarak “Yeni Ekle” deyin. Burada istediğiniz temayı arayın ve “Yükle” tuşuna basarak tek bir tıkla saniyeler içinde temayı web sitenize yükleyin. İsterseniz kendi temanıza ait dosyayı PC’nizden yükleyerek de kurabilirsiniz.

İçerik Oluşturma ve Yükleme

WordPress sizlere içerik oluşturma ve yükleme konusunda büyük kolaylıklar sunar. Kolayca kategoriler oluşturabilir ve istediğiniz kategoride içerikler yayınlayabilirsiniz. İçerik eklemek için WordPRess yönetim panelinizden içerik ekleme bölümüne giriş yapabilirsiniz.

Burada içerikleri özel editör bölümü üzerinden yazabilir, başlıkları ayarlayabilir, içeriklere görsel koyabilirsiniz. Aynı zamanda belirli eklentileri kullanarak otomatik şekilde içeriğinizin SEO ayarlarını yapabilirsiniz.

İçerik oluşturduktan sonra web sitenizde nasıl görüneceğini önizleyebilirsiniz. İçeriğinizi yayınlamak üzere zamanlayabilir ya da tek bir tuşla web sitenizde anlık olarak yayınlanmasını da sağlayabilirsiniz.

WordPress Eklentileri ve İşlevselliği Artırma

WordPress site tasarımı desteği alıyorsanız web sitenizi istediğiniz özelliklerle çalıştırmak için eklentiler yüklemeniz gerekir. WP alt yapısına sahip web sitenize eklenti yükleyerek SEO ayarlamaları yapabilir ve web sitenizin güvenliğini sağlayabilirsiniz.

Sizin için binlerce aktif ve nitelikli ücretli ya da ücretsiz eklenti bulunuyor. WordPress eklentileri ile sitenizin işlevselliğini arttırabilirsiniz.

Bazı eklentiler ve işlevsellik katacağı durumlar şöyledir;
Yoast SEO: Web sitenizde SEO ayarlamaları yapacaksanız en popüler eklentiler arasındadır. Bu eklenti kaliteli ve arama motoru dostu içerik oluşturmanızı sağlar.

W3 Total Cache: Bu eklenti ile web sitenizi ziyaret eden kullanıcılarda ilk ziyaretten sonraki ziyaretlerde sayfanın çok hızlı yüklenmesini sağlar.

WooCommerce: E-ticaret sitesi ve online bir pazaryeri kuracaksanız bu eklenti sayesinde ürün ve hizmetlerinizi kolayca pazarlayabilir, WP ile profesyonel bir e-ticaret sitesine sahip olabilirsiniz.

Contact Form 7: Bu eklenti ile web sitenize kolayca bir iletişim formu ekleyebilirsiniz.

Keyy Two Factor Authentication: Bu güvenlik eklenti ile web sitenize yetkisiz erişim olmaz. Bu sayede sağlam bir güvenlik duvarı örebilirsiniz.

Web sitenize eklenti yüklemek için WP kontrol panelinde “Eklentiler” sekmesine tıklayarak “Yeni Ekle” deyin. Daha sonra eklentinizi bularak “Şimdi Yükle” butonuna basın. Kurulumdan sonra “Eklentiyi Etkinleştir” sekmesine tıklayarak kullanmaya başlayın.

SEO ve Güvenlik İçin WordPress Ayarları

WordPress site yapımı sırasında arama motorlarında üst sıralarda yer almak için SEO çalışmaları yürütmelisiniz. Öncelikle web sitenizde SEO uyumlu bir tema seçmelisiniz. Daha sonra temanız mobil cihazlarda da sorunsuz çalışmalıdır.

Google site hızına çok önem veriyor. Bu nedenle site hızı eklentilerine mutlaka onay vermelisiniz. Bunun yanında web sitenizde site içi SEO süreçlerinizi güçlendirecek ve teknik SEO hatalarını giderecek eklentiler tercih edin.

Web sitenizin daha iyi çalışması için site dışı SEO için de ayarlamalar yapın. Son olarak sosyal medya eklentilerine de yer verin. Aynı zamanda web sitenizi SEO stratejilerini geliştirmek ve izlemek için Google Search Console ve Google Analytics entegrasyonlarını gerçekleştirin.

Web sitenizin hem sizin hem de kullanıcılar için güvenli olması gerekiyor. Güvenlik için WordPress ayarları yaparken belirli güvenlik eklentileri kullanabilirsiniz. Güvenlik eklentileri kullanarak rakip siteler ve kötü niyetli kişilerin saldırılarına karşı önlem alabilirsiniz.  Bu sayede web sitenizde veri kaybı veya SEO performans kaybı yaşanmaz. All in One Wp Secutiy, İthemes Secutirty, Sucuri Security gibi birçok güvenlik eklentisini WordPress web tasarım sürecinde tercih edebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.