Dolar 32,5370
Euro 34,9593
Altın 2.456,46
BİST 9.880,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 26°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
26°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 22°C
Sal 21°C

Yaldır: Gençlere inanıyoruz, umudumuz yarınlarımız sizlersiniz

Yaldır: Gençlere inanıyoruz, umudumuz yarınlarımız sizlersiniz
Aksaray Anadolu AŞ
12 Mayıs 2023 16:33

 

Millet İttifakı Milletvekili adayı Turan Yaldır, seçim çalışmaları kapsamında önem verdiği genç seçmenlerle bir araya gelerek, “Biz gençlere inanıyoruz, umudumuz yarınlarımız sizlersiniz” dedi.

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala Millet İttifakı Milletvekili adayı Turan Yaldır, 2. Gençlik Buluşması’nda ünlü oyuncu ve İYİ Parti STK İlişkileri Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan ile birlikte yüzlerce genç ile buluştu.

Aksaraylı gençler, düzenlenen programa büyük ilgi gösterirken, Milletvekili adayı Turan Yaldır ve Mehmet Aslan’a sorularını yöneltti. Gece sonunda hem Yaldır hem de Aslan, gençlerden tam not almayı başardı.

Bir Daha Asla Tek Kişiye Bu Kadar Yetki Vermeyin

2. Gençlik Buluşması, söyleşi ve soru şeklinde gençlerle samimi bir ortamda gerçekleşirken, programa konuk olarak katılan oyuncu ve İYİ Parti STK ilişkiler Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan, 2. Dünya Savaşı’nda harap ve bitap düşmüş Almanya’nın Hitler’den sonraki ilk cumhurbaşkanının söylediği, “Bir daha asla hiç kimseye bu kadar büyük yetkiler vermeyeceğiz” sözünü hatırlatarak, “Millet iradesiyle seçilenler belli bir zamandan sonra bu gücün kendilerinden dolayı olduğuna inanıyorlar ve bir güç zehirlenmesine giriyorlar. Bu süreç insan psikolojisinde de bu şekilde işler. Dolayısıyla gelişmiş ülkelerde bu durumu fark eden psikologlar, sosyologlar ve halk, ülke yönetimindeki gücü belli bir oranda dengede tutar. Asıl olan kurumlar ve kurumların kanunlar nezdinde işleyişidir. Siyasetçi kurumları ve kanunları milletine hizmet için en düzgün şekilde işletmesi için sizlerin oylarıyla seçilen kişilerdir. Yani keramet kendilerinde değildir” ifadelerini kullandı.

Biz Gençlere İnanıyoruz Umudumuz Yarınlarımız Sizlersiniz

2. Gençlik Buluşması’nda salonu dolduran yüzlerce gencin sorularını büyük bir sakinlik ve içtenlikle yanıtlayan Turan Yaldır, “Hepinizin bilmesini istiyorum, beni tanıyanlar iyi bilir. Benim milletvekilliğinin getirdiği maddiyata ya da bir imtiyaza ihtiyacım yok. Ben ve ailem belli bir konumda ve belli bir yaşam standardında. Ticaretimizde yaşayıp gidiyoruz. Benim çocuklarım var, akrabalarım ve onların çocukları var. Ülkemizin ve Aksaray’ımızın bu kötü yönetimine dur diyebilmek için, sizlerin aydınlık geleceklerini inşa edebilmek için, üniversiteli gençlerimizin ülkesini terk etmemesi için, gençlerimizin gelecek hayallerini çalanlara engel olabilmek için, Aksaray’a verilmiş ama tutulmayan sözleri yerine getirmek için milletvekili adayı oldum” dedi.

Gelecek Sizinle Birlikte Şekillenecek

Gençlerin zor durumda olduğunu söyleyen Yaldır, “Düşünün aileniz sizi zor şartlar altında üniversitelere gönderiyor. Hepinizin bir hayali var. Üniversiteden mezun oluyorsunuz bir de KPSS’ye giriyorsunuz 95 alıyorsunuz. Ama 50 alan 60 alan torpili olan genç işe giriyor, siz dışarıda kalıyorsunuz. Neredeyse her evde bir üniversiteli ve işsiz gencimiz bulunmakta. Teknolojinin tüm nimetlerinden yararlanmanız gerekirken birileri sizleri kullandığınız cep telefonu ile itham ediyor. Oysa herkesin şartları yaşadıkları dönemi bağlar” ifadelerini kullanırken, “Sizlere çok güveniyoruz. Görüyorum ki karşımda özgüveni yüksek, bilgili, değerlerine sahip çıkan muhteşem bir gençlik var. Bugün burada enerjiniz muhteşem. Sorularınız ile sizlere olan inancımızı bir kat daha artırdınız. Gelecek sizinle birlikte şekillenecek. Aksaray ve ülkemizi hep birlikte yöneteceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Aksaray’da gençlerin yoğun ilgi gösterdiği 2. Gençlik Buluşması, 2 saati aşkın sürerken programın sonunda ünlü oyuncu Mehmet Aslan ve Milletvekili adayı Turan Yaldır, gençlerle selfie çektirdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.