Dolar 32,5885
Euro 34,7665
Altın 2.507,79
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 28°C
Sal 30°C

Yazgı: Aksarayspor benim değil, tüm şehrin takımıdır

Yazgı: Aksarayspor benim değil, tüm şehrin takımıdır
Aksaray Anadolu AŞ
23 Ocak 2019 20:49

“Haydi, Aksaray Tek Yürek” sloganı ile Aksarayspor yararına düzenlenen kaynaşma dayanışma gecesinde hayal kırıklığı yaşandı.

Aksaray Belediye Başkanı, Sosyal medyada “Aksarayspor’un yanındayız” diye paylaşım yapıp, programa katılmayanlara eleştiride bulundu.

Aksaray Valisi Ali Mantı ile Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 5. Grupta Şampiyonluk mücadelesi veren 68 Aksaray Belediye Spor için “ Haydi Aksaray Tek Yürek’ sloganı ile kaynaşma ve dayanışma gecesi düzenledi.

Altuntaş Otelde düzenlenen ve yaklaşık 600 kişinin katılması beklenen programa Aksaray Valisi Ali Mantı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, İyi Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Özhan Türemiş, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İlker Akkaş, ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş, ATSO Fatih Tekin, Meclis Başkanı Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Aksaray Esnaf Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, Aksaray Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cavit Kılıç, il müdürleri ile basın mensuplarının dışında katılım olmaması üzüntü ile karşılandı.

Sosyal Medya üzerinden Aksaray spora çok büyük destekler vaat eden bazı siyasiler ve işadamlarının programa katılmaması spor camiasını şaşkına çevirdi

Vali Ali Mantı yaptığı konuşmada tüm Aksaray halkını Aksaray Belediye Spor destek vermeye davet etti.

Vali Mantı “Öncelikle belediye başkanı ve ekibine Aksaray’a verdikleri desteklerde ve bundan sonra verecekleri desteklerden dolayı hepsine teşekkür ediyorum.

Biz devlet memuruyuz. Gittiğimiz yerlerde birliği beraberliği dayanışmayı ve kaynaşmayı sağlamak. Birazda sözden öte icraat yapmak. Bizim hepimizin amacı o. Hele hele bir şehrin birlik ve beraberliğini sağlayan önemli kriterler köşe taşları vardır. Bunlardan bir tanesi de Başkanın dediği gibi futbol kulübüdür. Diğer spor dalları da tabi çok önemli ama futbol büyük kitlelerin ilgilendiği spor dalından bir tanesi ama maalesef külfetli ve maliyetli bir iş. Sadece sözle yürütülecek bir iş biraz maddi destek gerekiyor. Sağ olsun belediye başkanımız ve ekibi şimdiye kadar getirmiş. Bizde kendilerine Teşekkür ediyoruz. İnşallah isteriz ve bekleriz Aksaray spor şu anda lider olarak buraya geldi inşallah lider olarak ta grubu bitirecek. Tüm Aksaraylı hemşerilerimizden birlik beraberlik adına yardım ve desteklerini bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

AKSARAY SPOR BENİM DEĞİL, TÜM ŞEHRİN TAKIMIDIR

LAF SOKANLAR ABUK SABUK KONUŞANLAR “GELİN HADİ ER MEYDANINA”

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı konuşmasında Aksaray belediye sporun sadece belediyenin değil tüm Aksaray’ın takımı olduğunu ifade ederek sosyal medyada “Aksaray spor yanındayız” diye ahkâm kesenlerin klavye başında kahramanlık yaptıklarını iş er meyanına çıkmaya gelince ortalarda görünmediklerini söyledi.

Başkan Yazgı konuşmasında şunları söyledi “ Bugün burada Aksaray Belediye sporumuzun birlik ve beraberliğinin burada hep beraber taçlandırılması amacıyla bir yemek organizasyonu düzenledik. Bu sosyal medya çok ilginç bir şey. Şimdi sosyal medyada insanlar mesaj attığı zaman Aksaray belediye sporumuza destek olduğu sanıyorlar. Sosyal medyada bize destek olanları gözlerim aradı. Onların şu anda bu soframızda bulunmasını ben çok isterdim. Sosyal medyada bir şeyler yazdığınız zaman bunun gerçek hayatta bir karşılığı olmuyor maalesef. Bunu hepimiz yaşıyoruz. Sosyal medyada dedikodu yapanlar, Laf sokanlar abuk sabuk konuşanlar “Gelin hadi er meydanına” dendiği zaman nasıl ortada olmuyorlarsa burada da şöyle oturalım hep birlikte bir değerlendirme yapalım. Aksaray belediye sporumuz hepimizin takımı. Bu benim şahsımın değil Aksaray’ın bir futbol takımıdır. Aksaray’ın futbol takımını burada konu ederken gönül isterdi ki daha kalabalık daha coşkulu bir toplantı olabilsin bir şeyleri paylaşabilelim. Biz şampiyonluğa oynayan bir takımız ve iki sezondur da Şampiyonluktan kıl payı döndük. Geçen sene sadece ikili averajdan kaybettiğimiz bir şampiyonluk var. Ondan önceki sene ilk defa çalışmalarımız vardı ama her sene en iyi çalışmaları yaptık. En iyi antrenörleri getirdik. Şimdide takımımız birinci yarıyı bitirdi. İkinci yarıya başladı. Ve şu anda grupta yine birinciyiz. Yine şehrimizi temsil ediyoruz. Bir ili temsi eden en önemli fonksiyonlardan bir tanesi futboldur. Hangi ligde oynuyorsun, kaçıncı sıradasın? Biz belediye başkanlarıyla oturup konuştuğumuzda bunlar konuşuluyor. Ya da bir ile gittiğiniz zaman ikinci muhabbet konusu futbol oluyor.

HENTBOL TAKIMIMIZIN TOPLANTISINI YAPSAM BUNDAN DAHA ÇOK İNSAN GELİRDİ BURAYA

Bizim başka spor dallarımız yok mu? Var. Bayan hentbol takımımız var şu anda çeyrek finale yükseldi. Ben bugün burada Hentbol takımımızın toplantısını yapsam bundan daha çok insan gelirdi buraya. Benim en çok gurur duyduğum takımda bayan hentbol takımım. Orada oynayan kızlarımız gerçekten o kadar güzel başarılara imza atıyorlar ki Hiç kimsenin haberi yok sessiz sedasız çeyrek finale çıktılar. Bunlar büyük başarı. Bunları konuşmamız ve dertleşmemiz lazım. Bu sofrayı onun için kurduk. Bunun için burada olalım dedik. Söylenecek çok şey var.

TARAFTARLARIMIZDAN ALLAH BİN KERE RAZI OLSUN

Ben bu arada Sayın Valime Teşekkür ediyorum. Allah razı olsun geldiği günden beri Aksaray’ımıza sahip çıktı. Aksaray’ımızın birçok konusuna değindi. Bu konuda da çok hassa olduğunu aramızda bulunarak belirtmiş oldu. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Allah razı olsun ondan. Geldiği ilde yaptığı çalışmalardan bahsedince

inşallah Aksaray’ımıza daha da iyi çalışmalar yaparak daha da iyi noktaya getireceğine ben inanıyorum. Burada sözlerime biraz sitemli ve üzücü başladım ama durum ortada. Gönül isterdi ki burası daha yoğun ve coşkulu olsun. Taraftarlarımız orada tezahürat yapıyor. Taraftarlarımızdan da Allah bin kere razı olsun. Soğuk bilmiyorlar sıcak bilmiyorlar. Ama destek! Hadi bakalım birazda sizler elinizi taşın altına koyun dediğiniz zamanda görüyorsunuz. İşte bu manzarayı anlatın arkadaşlarınıza.

Ha şu da değil, biz yok yoksul ihtiyaçlı değiliz. Biz şunu istedik birkaç hafta önce atılan bu mesajları görünce dedik ki bir damar var Aksaray’da birileri gerçekten destek olmak istiyor bir şeylere. Bizde bunu elimize alalım hep beraber olalım istedik. Bu takım daha ileri nasıl gidebilir diye bir sohbet edelim konuşalım diye bir çalışma yaptık ama maalesef durum ortada üzüldük. Yapacak bir şey yok biz elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Durum değerlendirmesi yapacağız. Ona göre de artık nasıl devam ederiz karar vereceğiz.

BİRLİK BERABERLİK SOSYAL MEDYADA OLMAZ

Ama şunu tekrar söylemek istiyorum birlik bütünlük sosyal medyada olmaz. Oturduğunuz zaman klavye başında kahraman olabilirsiniz ama er meydanı en önemli yerdir. Er meyanında yoksan istediğin kadar klavyenin başında istediğin yazıyı yaz. Bunun hiçbir mantığı ve anlamı yok.

Ben buraya gelen bütün müdürlerime teşekkür ediyorum. Buraya gelen sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Onların bu konuda ne kadar hassa olduklarını ben zaten ikili görüşmelerimde de biliyorum. Yani mesele Aksaray ise gerisi teferruat diyen başkanları biliyorum. Allah sizlerden razı olsun Teşekkür ediyorum. Burada bizimle beraber olan basınımıza teşekkür ediyorum. Ama durum ortada vaziyet belli.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.