Dolar 32,3455
Euro 35,1151
Altın 2.310,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Aksaray’da yılın ahisine kaftan giydirildi, kalfa ve çıraklar ödüllendirildi

Aksaray’da yılın ahisine kaftan giydirildi, kalfa ve çıraklar ödüllendirildi
Aksaray Anadolu AŞ
17 Eylül 2020 19:18

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu: ‘Ahilik kültürümüzün kadim bir geleneğidir, kıyamete kadar devam edecektir”

14-20 Eylül Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Ahilik Komitesi üyeleri Vali Yardımcısı Mustafa Gündüz, Ticaret İl Müdürü İsmail Sevim, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, Ağaç İşleri Odası Başkanı Mesut Konuk, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Tekin, Fırıncılar, Lokantacılar Odası Başkanı Halis Altınsoy, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ülkü Yaşar Altın ve beraberindeki heyet Vali Hamza Aydoğdu’yu Valilik makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette İlin Ahisi seçilen Berber Salim Tokyay’a Ahi Kaftanı Vali Hamza Aydoğdu tarafından giydirildi.  İlin Kalfası seçilen mobilya sektöründe çalışan Ömer Cankoca ile İlin Çırağı seçilen yine mobilya sektöründe çalışan Yunus Emre Tarhan’a plaket ve ödülleri de Vali Hamza Aydoğdu tarafından verildi.

Vali Aydoğdu burada yaptığı açıklamada; Ahiliğin kendi nefsini kardeşinin nefsine feda etmek olduğunu söyledi.

Vali Aydoğdu açıklamasında : “Ahilik usta-çırak ilişkisi demek. Bu bizim kültürümüzün çok kadim bir geleneğidir. Bu ruhu her zaman yaşatmamız gerekiyor. Ahilik sözle olmaz. Bu bir davranış modudur. Türk milletinin genetik yapısında, davranış modlarında bu mod hep vardır. Allah kardeşliğimiz birliğimiz dirliğimiz daim etsin”dedi.  Vali Aydoğdu Ahilik Haftasını tebrik ederek etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.