Dolar 32,3341
Euro 35,1806
Altın 2.244,90
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

187 fabrika faaliyete geçti, istihdam 8500’e ulaştı

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Toplantısı yapıldı..

187 fabrika faaliyete geçti, istihdam 8500’e ulaştı
Aksaray Anadolu AŞ
10 Mart 2016 17:01

Aksaray Valisi Şeref Ataklı Başkanlığında yapılan toplantıya; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, OSB Bölge Müdürü İsmet Çağlar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş ile 15 kişilik OSB müteşebbis heyetinde yer alan, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri ile sanayici ve işadamları katıldı.

Vali Şeref Ataklı yaptığı açıklamada Aksaray OSB’ye ciddi yatırımcıların yatırım taleplerinin artarak devam ettiğini belirterek gelişmelerden memnun olduklarını söyledi.

Yönetim kurulu ve müteşebbis heyet üyeleri ile el birliği içinde Aksaray Organize Sanayi Bölgesinin kapasitesinin arttırılması ve mevcut durumunun geliştirilmesi için gayret gösterdiklerini belirten Vali Ataklı, ‘Aksaray OSB’ye ciddi yatırımcılar geliyor, daha fazlası için çalışıyoruz. Bölgesel teşvikte Aksaray 5. bölgede yer almasına rağmen Aksaray OSB’ye yapılan yatırımların 6. bölgede faydalanması nedeniyle dışarıdan yatırımcıların dikkatini çekiyor. Ciddi yatırım alan şehrimizin yakın zaman içinde çok daha fazla atılım yapacağı kanaatindeyiz. Altyapımızı geliştirerek ek yatırımlar için hazır hale gelmeye çalışıyoruz. Gelişmelerden memnunuz. OSB Aksaray için önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum’ dedi.

Aksaray OSB’nin artan yatırım talepleri, çalışan sayısı ve üretime geçen fabrikaları ile gelişmeye devam ettiğini vurgulayan Vali Ataklı, bölgede sosyal tesis yapımı için de çalışmaların yapıldığını söyledi. OSB’de çalışanlar ve bölgeye gelen insanların her türlü ihtiyaçlarını karşılama bakımından gerekli olan sosyal tesislerin 2016 yılı içerisinde faaliyete geçeceğini belirtti.

OSB Bölge Müdürü İsmet Çağlar tarafından yapılan sunumda Aksaray OSB’nin son durumu hakkında müteşebbis heyete bilgi verildi.

İsmet Çağlar yaptığı konuşmada Aksaray OSB’ye yapılan yatırımların 6. Bölge, OSB dışındaki yatırımların ise 5. bölge teşvik avantajlarının uygulandığını belirterek artan yatırım taleplerinin karşılanması amacıyla 500 hektarlık ilave genişleme bölgesinin çalışmalarına başlandığını, bu alan ile birlikte Aksaray OSB’nin toplan alanının 1300 hektara ulaştığını belirtti.

Aksaray OSB’de üretime geçen fabrika sayısının 187’e çıktığını, yapımı tamamlanarak üretime geçmeye çalışan fabrika sayısının da 34 olduğunu ifade eden Çağlar, 75 fabrikanın ise inşaat çalışmasının devam ettiğini söyledi. 14 fabrikanın ise proje çalışmalarının devam ettiğini belirterek Aksaray OSB’de çalışan sayısının 8.500 ulaştığını vurgulayan Çağlar, bölgenin altyapı ve diğer ihtiyaçları içinde gerekli iş makine ve ekipmanları aldıklarını belitti.

Çağlar, OSB’nin büyümesi ile birlikte atıksu arıtma tesisi kapasitesinin günlük 24.000 m3’e çıkarılması için fizibilite ve proje çalışmaları devam ettiğini belirterek 2016 yılı içerisinde ihalesini yapılması ile inşaat çalışmalarına başlanacağını söyledi.

2016 yılı içerisinde 7 adet dükkân inşaatı tamamlandığını belirten Çağlar, Şubat 2016 tarihinde ihalesi yapılarak kiraya verildiğini belirterek restoran projesi kapsamında TKDK hibe destek programından yararlanılabilmesi için TKDK’ya ön başvuru yapıldığını, 2016 yılında inşaatına başlanacağını belirtti.

Aksaray OSB Müteşebbis Heyeti üyeleri yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti belirterek sağlanan birlik ve beraberliğin Aksaray’a büyük katkı sağlayacağını söylediler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.