Dolar 32,3352
Euro 35,0901
Altın 2.234,39
BİST 8.733,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Nevşehir’de yapıldı

Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, 7 Ekim 2016 Cuma günü, Nevşehir Otel Kayakapi Premium Caves’de yapıldı..

AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Nevşehir’de yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
10 Ekim 2016 12:57
Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Aksaray Valisi Aykut PEKMEZ Başkanlığındaki toplantı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra belediye başkanları, il genel meclisi başkanları, ticaret ve sanayi odası başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Bekir VAROL’un katılımıyla gerçekleştirildi.
Toplantının açılışında konuşan Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Aksaray Valisi Aykut PEKMEZ şunları söyledi:
“Toplantımız, bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısı’nda alınan kararlarla ilgili çalışmaların değerlendirilmesiyle başlayacaktır. Geçtiğimiz ayın en önemli gelişmesi; 2016 yılı KOBİ Geliştirme Mali Destek Programı sonuçlarının, 28.09.2016 tarihinde ilan edilmesi olmuştur. İlgili programda toplam 38 adet proje başarılı bulunmuştur. Bir diğer önemli gelişme ise; 20l6 Yılı Teknik Destek Programı’nın 20.09.2016 tarihinde ilan edilmesidir. Programda, Toplam 30 adet proje asil listede yer alırken 15 adet proje yedek listede yer almıştır. Ayrıca; 28–30 Eylül 2016 tarihlerinde Mersin’de düzenlenen MEDITOUR 2016 etkinliğine bölge tanıtımının gerçekleştirilebilmesi amacıyla stant ile katılım gerçekleştirilmiştir.
5-7 Ekim 2016 tarihlerinde Filipinler’den Clark Development Corporation adlı kamu kurumundan 3 kişilik heyet, iki ülke arasında turizm hareketliliğinin sağlanması amacıyla AHİKA organizasyonu ile Kapadokya Bölgesi’ne çalışma ziyaretinde bulundu. Yine geçtiğimiz ay, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın “KOP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi” kapsamında açılan mali destek programına “Kapadokya’nın Kitap Kurtları” isimli proje ile Ajansımız adına başvuru yapılmıştır.
Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Ekonomi Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile işbirliği halinde İslam Kalkınma Bankası üyesi ülkelerin temsilcilerinden oluşan bir heyet 7-8 Aralık 2016 tarihlerinde bölgemizde ağırlanacak olup ilgili organizasyonla ilgili çalışmalara başlanılmıştır. Bugünkü toplantının gündem maddeleri arasında ise; 2016 Yılı Teknik Destek Bütçesinin Artırılması konusu olacaktır. Önümüzdeki bir aylık süreçte yapılması planlanan çalışmalar arasında; Bölge illerinin tamamında Dış Ticaret, Medya Okur Yazarlığı ve Finansal Okur Yazarlık eğitimleri Ticaret ve Sanayi Odaları ile işbirliği halinde organize edilecektir.
Ayrıca, Aksaray’da 10, Kırıkkale’de 10, Kırşehir’de 5, Nevşehir’de 12 ve Niğde’de 4 adet olmak üzere yıl sonuna kadar toplam 41 adet Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlenecektir.
Bir diğer çalışma ise; Kırıkkale Silah Sanayi İhtisas O.S.B.’nin tanıtımı için 11-13 Ekim 2016 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek olan “IndustrialCooperationDays in Defense&Aerospace” etkinliğine stand ile katılım gerçekleştirilmesi olacaktır.
Ayrıca, Madde bağımlılığının önlenmesi amacıyla İl Sağlık Müdürlükleri ile işbirliği halinde yürütülen çalışmalara devam edilecektir. Önümüzdeki ay gerçekleştirilecek çalışmalardan biri de; Teknik ve Mali Destek Programları hakkında destek almaya hak kazanan yararlanıcılar ile sözleşmelerin imzalanması ve proje faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi çalışmalarına devam edilecek olmasıdır.” dedi.
Toplantı diğer konuların görüşülmesi ile sona erdi..
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.