Dolar 32,3366
Euro 35,1967
Altın 2.247,97
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Ak Parti heyeti Verem Savaş Haftasına dikkat çekti

Ak Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay öncülüğünde İl Başkan Yardımcısı Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Hikmet Ceviz başkanlığında Ak Parti heyeti Verem Savaş haftası nedeni ile sağlık kuruluşlarına ziyaret gerçekleştirdi..

Ak Parti heyeti Verem Savaş Haftasına dikkat çekti
Aksaray Anadolu AŞ
7 Ocak 2016 02:24

Ziyarete katılan Ak Heyet Aksaray verem savaş dispanserini, Halk Sağlığı Merkezini ve Aksaray Devlet Hastanesini ziyarette bulundu. Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Hikmet Ceviz yaptığı açıklamada verem ile savaş haftasına ve bulaşıcı hastalıklara dikkat çekti. ‘İnsan sağlığını tehdit eden hastalıklardan biri de veremdir. Halkın bilinçlenmesinin ve röntgen cihazının kullanılmasının hastalığın azalmasında önemli yeri olduğunu belirten Ceviz; Ülkemizde verem savaşı Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği Doğrudan Gözetimli Tedavi Şeklinde ve Stop TB tedavisi şeklinde yürütülmektedir. Verem Savaşı Dairesi Başkanlığı tarafından 2009 yılından itibaren 422 hekime veremle ilgili “Mesleki Gelişim Eğitimi” verilmiştir.

“Verem” halen tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de varlığını sürdüren bir hastalık olup mevcut imkânlar dâhilinde doğru zamanda uygun müdahaleler ile tedavi edilebilir bir hastalıktır. Verem hastalığı hakkında dikkatlerini çekerek kendilerinde ve çevrelerinde şüpheli belirtiler gördüklerinde konu hakkında duyarlı olmalarını dilemekteyiz. Vatandaşlarımızın böyle bir durum geliştiğinde mutlaka Verem Savaş Dispanserleri, Aile Hekimi ve Hastanelerimize başvuruda bulunmaları ve gerekli tahlilleri yaptırmaları önem arz etmektedir. Bu hafta vesilesiyle veremle savaşta emeği geçen bütün sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum dedi.

Ziyaretten sonra Ak Parti heyeti Aksaray Devlet Hastanesinde yatan hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak Karanfil verdi. Ziyaret sonrası memnuniyetini dile getiren vatandaşlar Ak Parti heyetine teşekkür etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.