Dolar 32,3589
Euro 34,7115
Altın 2.436,69
BİST 9.991,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
24°C
Hafif Yağmurlu
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 18°C
Cum 18°C

MHP il teşkilatından seçim değerlendirmesi

MHP il teşkilatından seçim değerlendirmesi
Aksaray Anadolu AŞ
1 Nisan 2024 16:45

MHP Aksaray İl Başkanı Burhanettin Karataş, parti binasında 31 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Seçime katılımın bu zamana kadar hiç olmayandan daha az olduğunu ifade eden Karataş, “Bilindiği üzere 31 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimleri sonuçlandırıldı. Sandıktan çıkan milletin iradesine saygımız sonsuzdur. Millet iradesi Mevcut Belediye Başkanı Evren Dinçer’i 5 yıl daha onaylamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Aksaray genelinde 11 beldede göstermiş olduğumuz adayların 7’si resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığını kazanmıştır. Merkez ilçe dâhil 8 ilçemizde gösterdiğimiz adaylarımızın da 3 tanesi resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığını kazanmıştır. Süreç zarfında sıkıntı yaşanmamıştır. Bu noktada partililerimize çok teşekkür ediyorum. Yapılan kışkırtmalara rağmen bunlara prim verilmemiştir. Bu sürede güvenliği sağlayan güvenlik güçlerimize de sonsuz teşekkür ediyoruz. Bugün itibari ile seçim tekrar başlamıştır. İnşallah önümüzdeki süreçte Aksaray’da Milliyetçi Hareket Partisi ve teşkilatları olarak yine çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Seçim süresince bizlere destek olan kıymetli teşkilat mensuplarımıza, teşkilatımızın yan kuruluşlarına bilhassa kadın kollarımıza ve ocağımızın başkanına teşekkürlerimi iletiyorum. Seçime sizlerin de takip ettiği üzere Türkiye genelinde yüzde 70 gibi bir katılım olmuştur. Bu zamana kadar hiç olmayan az bir katılım görüldü. Bununda sonuçlarını ilerleyen zamanlarda değerlendireceğiz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Aksaray bir İrfan Çıtak kazanmıştır. Kendisinin bundan sonraki siyasi hayatında teşkilatımızla beraber arkasında sonuna kadar duracağız. Genel başkanımızın emrinde siyaset yapmaya devam edeceğiz”dedi.

‘AKSARAY’DA BİRÇOK YERİ KAZANDIK AMA MERKEZ NASİP DEĞİLMİŞ’

Aksaray’da MHP’nin birçok bölgede başarılı olduğunu vurgulayan MHP Belediye Başkanı Adayı İrfan Çıtak, “Yoğun, yorucu ama gururlu ve bir o kadar da mutlu bir süreç yaşadık. Üzülecek hiçbir şey yok. Allah’a hamd olsun Aksaray’ın birçok yerini kazandık, merkez nasip değilmiş. Çok güzel bir ekip birlikteliği kurduk, inanın bu ekip birlikteliğinin içerisinde tek bir menfaat ve tek bir inanmayan yoktu. Üzüldüğümüz şeyler var mı illaki olacak en nihayetinde bu bir seçim. Benim en büyük üzüntüm verilen emeklerin karşılığının alınmaması. Ama inanın bu o karşılığı gönüllerde kazandık. Aldığımız oylardan bağımsız biz Aksaray’ın gönlüne girdiğimize inanıyoruz. Tertemiz bir siyaset yürüttük hiçbir söylemimizde nefret dili kullanmadık ilerleyen aşamada da olmayacak. Biz Aksaray’a değer katmak istedik, projelerimizle, vizyonumuzla, isteklerimizle bunlar sadece proje olarak değil hep söyledik biz siyasette algıları değiştirmek istiyoruz. Bizim dediğimiz bu algıların hala değişme zamanı gelmemiş ama elbet bir gün bunun ismi İrfan Çıtak olmayabilir bunun ismi ne olursa olsun siyasette algıların değişeceği zaman gelecektir. Ama o gün bu gün değilmiş. Allah hepinizin emeğinden razı olsun. Seçimin başından sonuna kadar her biriniz sahadaydınız. Her biriniz elinizden gelenin en iyisini yaptınız. İrfan Çıtak değil bunun adı Milliyetçi Hareket Partisiydi. Güzel niyetlerimiz vardı olmadı ama kaybetmedik” diye konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.