Dolar 32,3330
Euro 35,1684
Altın 2.241,35
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Ak Parti ilk basın toplantısını gerçekleştirdi

1 Kasım seçiminin ardından AK Parti heyeti bugün il başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi..

Ak Parti ilk basın toplantısını gerçekleştirdi
Aksaray Anadolu AŞ
5 Kasım 2015 13:35

Aksaray Ak Parti Teşkilatı Seçim Sonrası İlk Basın Toplantısını Gerçekleştirdi

Toplantıya AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Milletvekili Doç. Dr. Mustafa Serdengeçti, İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci, Kadın Kolları Başkanı Hediye Pak, Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Aktaş ve İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün katıldı.

YENİ TÜRKİYE’NİN İNŞASI BAŞLADI

Toplantıda ilk konuşmayı yapan AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, 1 Kasım seçiminin vatana millete hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak, “20 Aralık’tan buyana büyük bir sorumluluk içinde yaptığımız çalışmalarımızı milletimizin teveccühü ile çok güzel bir sonuçla neticelendirdik. Bu süreçte 7 Haziran seçimleri ve akabinde hükümetin kurulamaması, akabinde seçim hükümeti ve 1 Kasım hükümeti ile birlikte Türkiye özlediği tabloyu yeni bir atılımla, AK Parti’ye çok güçlü bir destek vererek bu günlere getirdi. Bu seçim bizim için 13 yıllık iktidarın ardından bütün yaşanan olumsuzluklara rağmen, neredeyse iç dış ne varsa herkesin bütün gücüyle yüklenmesine rağmen, AK Parti’yi eritmek, iktidardan düşürmek adına yaptıkları her şeye milletimiz çok güzel bir cevap verdi. Hep söyledik. Bu bir seçim değil, memleket meselesi diye. Milletimizde gerçekten memleketine sahip çıktı. Allah hepsinden razı olsun. Artık 2023 Türkiye’si için daha güzel umutlarla, sloganımızda olduğu gibi ilk günkü aşkla yeniden başladık. İnşallah 2023 Türkiye’sini hep birlikte inşa etmek adına mücadelemiz devam edecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi, artık bugüne kadar yapmış olduğumuz tüm bu hizmetlerle beraber Türkiye için sonuç alma dönemi başlamıştır. Yani yeni Türkiye’nin inşası başlamıştır. Allah’ın izniyle yeni Türkiye’yi bu kadrolar milletimizle birlikte inşa edecek. İnşa etmesi ile birlikte dünyada gerçekten yeni bir imar başlayacaktır” dedi.

BU SEÇİMİN KAZANANI MİLLETİMİZ OLMUŞTUR

AK Parti Grup Başkanvekili ve Milletvekili İlknur İnceöz ise destek veren herkese teşekkür ederek, “Bu seçimler sandıklara gitmenin, oy kullanmanın en yüksek olduğu, demokrasiye katkının en yüksek oranda verildiği seçimler oldu. Bu şu anlamda çok önemli ki, hatırlarsanız 7 Haziran seçiminden sonraki süreçte seçim kararı alındı ve gündem maddelerinden bir tanesi seçim güvenliğiydi. Seçimin meşruiyet tartışması gündeme getirilmek istenmişti. Çok şükür sandığa katılımın yüksek oranda olması bu tartışmalara son noktayı koymuş oldu. 7 Haziran’da milletimiz bize mesaj verdi ve bu mesajlar doğrultusunda biz iç muhasebemizi yaptık. Vatandaşımızın bize vermiş olduğu oy oranı ile ne demek istediği konusunda dersimize iyi çalıştığımızı ifade etmek istiyorum. 7 Haziran akşamından itibaren sorumlu, şeffaf, ilkeli bir tutum izlememiz hepsinden önemlisi de samimi bir çalışma içine girmemiz, Türkiye’yi bir an bile hükümetsiz bırakmama konusundaki samimi gayretlerimiz ve nihayetinde tek çıkar yolun millet iradesine başvurmak olan süreçte anayasa gereğince bir seçim kararı aldık. Bütün bunlar şunu göstermekte ki, 1 Kasım’da milletimizin gösterdiği teveccühle almış olduğumuz oylar, AK Parti 7 Haziran’da yüzde 41’lik oy oranı ile birinci partiydi ama hükümet sorumluluğu kendisine verilememişti. O mesaj doğrultusunda iyi okuyup dersimize iyi çalışıp milletimizin karşısına çıktık. Bu seçimlerin kazanını, milletimiz, demokrasimiz, ülkemiz, ümmetimizdir. Bu seçimin kaybedeni yoktur. Ülkemiz kazanmıştır. Çünkü ülkemiz kısa sürede görmüştür ki bir belirsizlik ortamında daha fazla hiçbir şey sürdürülemezdi. İnsanımız bu anlamda kendi geleceğine, istikbaline sahip çıktı. Ben burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bize oy versin vermesin, bundan sonra 78 milyonun 780 bin metrekarede kendisini birinci sınıf vatandaş hissedecek şekilde koyduğumuz politikaları da önümüzdeki günlerde, seçim beyannamemizde vaat ettiğimiz vaatlerimizi hızlı bir şekilde gerçekleştirip insanları refaha, huzura kavuşturacağız, durmadan aynı yolda çalışacağız” dedi.

2019 SEÇİMİ BAMBAŞKA OLACAKTIR

Milletvekili Cengiz Aydoğdu, 1 Kasım’da Türkiye’nin yeni bir safhaya geçtiğini belirterek, “Milletimiz demokrasi tarihinde verdiği kararların adeta hülasası sayılabilecek bir yekun çizgisi çekti ve demokrasi tarihinde milat sayılacak bir tavır gösterdi, seçim yaptı. Türkiye hakikaten seçim kelimesinin bütün anlamlarını ihtiva edecek şekilde bir seçim yaptı. İstikbali için, geleceği için, gelecek nesiller için, işimize gücümüze bakalım mesajını verdi. Siyasi tartışmalarda ülkenin geleceğine dair ortaya konan fikirlerin tartışılmasında, bu fikirlerin mahiyetinde hatta bunların ne şekilde, nasıl aydınlarına, adeta bütün milletin dimağı diyebileceğimiz entelektüel fikri, siyasi kadroya, ülkenin sevk ve idaresinde rol alacak herkese, muhtarından Cumhurbaşkanına kadar bütün Türkiye’nin sevk ve idaresinde rol alacak kendi evlatlarına bir mesaj verdi. Bu mesaj açık, net, kısır tartışma istemiyorum, ülkenin önünü açacak, sorumluluk üstlenecek, sorumluluktan kaçıp ülkeye dair fikirler sergileyen, mütemadiyen konuşan ama hiçbir sorumluluğu üstlenmeyen bir tavır istemiyorum mesajını verdi. Bunu doğru okuduğumuz zaman bu mesajın anlamını öncelikle ülke, millet, siyasi partiler, bürokrasi, hükümetler olarak anlayıp anlamayıp kalbimize indirdiğimiz zaman emin olun 2019 seçimi bambaşka olacaktır. Yani 13 yıllık iktidar sürecinde iktidar yorgunluğuna rağmen içerisinden 2 Cumhurbaşkanı çıkarmış bir siyasi partiye millet tekrar yüzde 50 ile güvenini ibraz ediyorsa burada herkesin düşünmesi gereken, memleketin sevk ve idaresine dair düşünmesi gereken çok şeyler vardır. Ben AK Parti’ye gönül veren, destek veren herkesi kutluyor ve teşekkür ediyorum” dedi.

BU KARALIK SÜRECİ MİLLETİMİZİN İRADESİ ÇÖZDÜ

Milletvekili Doç. Dr. Mustafa Serdengeçti ise 7 Haziran akşamı başlayan kaos ortamının 1 Kasım’da son bulduğunu belirterek, “bunun için rabbimize şükrediyoruz. Ben her zaman söylemişimdir. Aziz milletimizde öyle bir sağduyu var ki, devletinin, milletinin, ülkesinin, istikbalinin tehlikede olduğunu gördüğü zaman ne yapacağını çok iyi biliyor. Bu seçimlerde bunu gösterdi. Ülkesinin, milletinin üzerine oyunlar oynandığını hissediyor. Bunu belki çözemiyor, kim oynuyor, nasıl oynuyor ama ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor. Bu millet alim olmayabilir ama ariftir. Bu karalık süreci milletimizin iradesi çözdü. Demokrasinin güzelliği de budur. Huzurlu, aydınlık bir yeni döneme uyandık artık. Adaylık sürecimde hizmet gayesi ile başlamıştı. Bize düşen birlik ve beraberlik içinde, küçük tartışmalara, küçük hedeflere, gayelere odaklanmadan Aksaray’ımız ve milletimiz için neler yapabiliriz onun peşinde olacağız. Bunu da inşallah göstereceğiz. Bizim artık boş işlerle uğraşacak vaktimiz yok. Teşkilatlarımız ve milletimiz ile birlik ve beraberlik içinde olacağız. Emeği geçen teşkilat ve tüm halkımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.