Dolar 32,4042
Euro 34,8052
Altın 2.433,61
BİST 9.983,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
24°C
Hafif Yağmurlu
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 18°C
Cum 18°C

Akıllı kavşaklara bir yenisi daha ekleniyor

Akıllı kavşaklara bir yenisi daha ekleniyor
Aksaray Anadolu AŞ
16 Nisan 2024 13:33

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, son dönemde en yoğun trafik aksları arasında yer alan Toptancılar Sitesi Kavşağı’nda incelemelerde bulundu. Başkan Dinçer, akıllı kavşak uygulaması ile bölgede oluşan trafik yoğunluğunun minimize edileceğini bildirdi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehir içi trafiğin düzenlemesi ve mevcut durumun iyileştirilmesi için yeni projeleri tek tek hayata geçirmeye başladı. Özellikle günün belirli saatlerinde trafik yoğunluğu yaşanan noktalarda kavşak düzenlemeleri, yol genişletme çalışmaları ve alternatif ulaşım modlarıyla trafik yoğunluğunun azaltılması ön görülüyor.

Toptancılar Sitesi Kavşağı’nın akıllı kavşağa dönüşeceğini belirten Belediye Başkanı Dinçer, Aksaray genelinde akıllı kavşakların yaygınlaşacağını aktardı.

Aksaray Belediyesi Trafik Kontrol Merkezi hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Trafik Kontrol Merkezimiz ile şehir trafiği tek merkezden yönetilecek. Akıllı kavşak uygulamalarımızda bu çalışmaların altyapısı arasında bulunuyor” dedi.

Toptancılar kavşağında günün belirli saatlerinde aşırı yoğunluk yaşandığını aktaran Belediye Başkanı Dinçer, “Bu kavşağımız çarşı merkezi ile bağlantılı olarak toptancılar sitesi, üniversite, galericiler sitesi ve 50 metrelik bulvar yolumuzun kesişme noktasında bulunuyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde bu bölgede yoğunluk yaşanıyor. Yeni Belediye binamızın taşınması ile bu kavşak önemli bir rol üstlenecek ve şehrin uzun vadeli sürdürülebilirlik ulaşım planına bu kavşağımızı da dahil ettik.

Bu kavşak noktasında yapacağımız düzenlemelerle şehir içi trafiği rahatlatma ve trafik akışını iyileştirme gibi net hedefleri belirledik. İlk aşamada burada trafiğin daha akıcı hale getirmek ve ışıklarda bekleme sürelerini kısaltacak önlemleri alıyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Dinçer, Toptancılar Sitesi Kavşağı’nda yapılacak düzenlemelerin önümüzdeki günlerde başlayacağını bildirdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.