Dolar 32,3366
Euro 35,1967
Altın 2.247,97
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Aksaray’da 79 bin 600 öğrenci ders başı yaptı

Aksaray’da 79 bin 600 öğrenci 2015-2016 eğitim öğretim döneminde ders başı yaptı..

Aksaray’da 79 bin 600 öğrenci ders başı yaptı
Aksaray Anadolu AŞ
6 Ekim 2015 23:46

İlköğretim Haftası nedeniyle Taptuk Emre Ortaokulunda tören düzenlendi.

Törene Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Jandarma Komutan Vekili Yarbay Hakan Eşitgen, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Vali Yardımcısı Kubilay Ant, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu İstiklal Marşının söylenmesinin ardından bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal: ‘Yenilenen ve yeniden yapılandırılan eğitim sistemi ile çağın gereklerine uygun olarak çocuklarımızın iyi bir eğitim almaları için gayret gösteriyoruz’ dedi.

Aile ve Okulun bir çocuğun eğitim hayatının iki önemli unsuru olduğunu belirten Kartal konuşmasında velilere seslenerek; “Aileler eğitimde en önemli paydaşımızdır. Bizler sizlerden çocuklarımızın arkasında değil yanında olmanızı rica ediyoruz. Sürece katılmamak, sorumluluğu okul ve öğretmenlere bırakmak çocuğun bir yanının eksik kalmasına neden olacaktır’ dedi.

İlköğretim haftası nedeniyle öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu törende 8.sınıf öğrencileri okula yeni kaydını yaptıran 5. Sınıf öğrencilere ‘Hoşgeldiniz’ çiçeği takdim etti.

Törenin ardından Vali Şeref Ataklı beraberindeki heyet ile sınıfları ziyaret etti. Öğrencilerin sıralarına oturarak bir süre sohbet eden Vali Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile birlikte Aksaray Belediyesi tarafından hazırlanan içerisinde kırtasiye malzemeleri olan çantaları öğrencilere hediye etti.

Vali Ataklı, öğrencilere başarmak için çok çalışmaları tavsiyesinde bulunarak yeni eğitim ve öğretim döneminin hayırlı olmasını diledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.