Dolar 32,3370
Euro 35,2002
Altın 2.247,05
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Aksaray’da Dövizini Bozdur Oyunu Boz kampanyası başlatıldı

Aksaray’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine ‘Dövizini bozdur, oyunu boz’ kampanyası başlatıldı..

Aksaray’da Dövizini Bozdur Oyunu Boz kampanyası başlatıldı
Aksaray Anadolu AŞ
6 Aralık 2016 00:47

Aksaray’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine ‘Dövizini bozdur, oyunu boz’ kampanyası başlatıldı.

AK Parti İl Başkanlığı ve sivil toplum örgütü başkanları tarafından ortak bir basın toplantısı düzenlenerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine ‘Dövizini bozdur, oyunu boz’ kampanyası başlattı. Kampanyanın başlatılması ile birlikte özel bir otelin toplantı salonunda basın açıklaması yapan İl Başkanı Karatay ve STK başkanları, Türkiye’ye karşı yapılan ekonomik darbe girişimine yönelik karşı koyacaklarını açıkladı.

AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine ‘Dövizini bozdur, oyunu boz’ kampanyası başlattıklarını belirterek, “Bugün sivil toplum örgütlerimiz ile beraber Sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyarak ‘Dövizini bozdur, oyunu boz’ Kampanyası başlattık. Sağ olsun bütün sivil toplum örgütlerimiz bu konuda hassasiyet göstererek toplantımıza katıldılar. İnşallah Türkiye üzerinde oynanan ekonomik darbeye karşı başta STK’larımız olmak üzere tüm kurumlarımızın geçmiş günlerde yapmış olduğu döviz bozdurup TL ile işlem hacmi oluşturmak gibi bir çalışmaya bizde Aksaray’dan seferberlik ilan ettik. Önümüzdeki süreçte Türkiye’yi 17-25, gezi, Kobani olayları, 15 Temmuz gibi olaylarla yıkamayan Batı’ya karşı yapılan döviz ile darbe girişimine karşı inşallah bizde elimizdeki bütün kaynaklarımızı TL üzerinden işlem yaptırarak karşı koymaya, yine dünyaya meydan okumaya karar verdik. Tüm sivil toplum örgütlerimiz de burada destek oluyor. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Hainlere gerekli cevap verilsin istiyoruz”

Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ise hainlere gerekli cevabın verildiğini ifade ederek, “Bugün Aksaray’da tüm dernek ve STK’lar ile birlikte 15 Temmuz’da yapılmak istenen ve başarılamayan darbe girişiminin ardından bugün de dış ülkelerin döviz kurlarına saldırdığı bu anda biz Aksaray STK’lar olarak bir araya geldik ve ‘Dövizini bozdur, oyunu boz’ çağrısı yapıyoruz. Aksaray halkı da bu konuya ciddi şekilde zaten duyarlı. Aksaray’da gerek üreticilerimiz, gerek çiftçilerimiz, gerekse de esnaflarımızda ciddi şekilde dövizini bozduruyor. Bizde Ziraat Odası olarak tüm üyelerimize çağrıda bulunuyoruz. Dövizlerini bozdursunlar. Ülkemizin geleceğiyle ilgili, kaderiyle ilgili bu tarz hainlere gereken cevap verilsin istiyoruz” şeklinde konuştu.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş da, “Geçtiğimiz günlerde dövizinizi bozdurun Türk lirasına geçin yönelik Türk halkına çağrısı milletimizin üzerimde olumlu etki bırakmış ve vatandaşlarımız yastık altı diye tabir edilen yerlerdeki dolarlarını bozdurmaya başlamışlardır. Bizlerde Aksaray sivil toplum kuruluşu olarak bu çağrıya kulak veriyor ve ilimizdeki iş yerlerinin dolar ve euro üzerinden kiralanmasına karşı çıkıyoruz. Amerika Birleşik Devletleri’nin dolar üzerindeki hareketlerini ve ülkemizde faizlerini yüksekliği ile başlayan döviz depremi dünyada başta olmak üzere ülkemiz genelinde de birçok sektörü olumsuz yönde etkilemiştir. Dolar karşında hızla değer kaybeden Türk liramız, liramızın değerinin artırılması için elimizde bulunan mevcut dövizlerimizi Türk Lirası ile bozduralım ve eğer yatırım yapacak isek reisi cumhurumuzun dediği gibi altın yatırım aracı olarak kullanalım” dedi.

Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, parti yönetimi, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Müteahhitler Birliği Başkanı Ömer Gümüşay ve çok sayıda diğer sivil toplum örgütü başkanları katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.