Dolar 32,3355
Euro 35,2046
Altın 2.246,80
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

‘Askıda Ekmek’ kampanyasına fırıncılardan tam destek

Aksaray’da Kadın Platformunun öncülük ettiği ‘Askıda Ekmek’ kampanyası büyük ilgi görüyor. Ekmek üretimi yapan 70 fırına kampanya yazıları asıldı. İhtiyaç sahibi ailelerin ekmek ihtiyaçlarının kampanya kapsamında karşılanması hedefleniyor..

‘Askıda Ekmek’ kampanyasına fırıncılardan tam destek
Aksaray Anadolu AŞ
24 Şubat 2016 13:33

Vali Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı Hanımefendi himayesinde kurulan Aksaray Kadın Platformu, öğrencilere eğitim bursu sağlayan Hanımeller Kadın Grubunun girişimleri ile Aksaray’da başlatılan ‘Askıda Ekmek’ kampanyası büyük ilgi uyandırdı.

Vali Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi Hasibe Yazgı, Aksaray Kadın Platformu ve Hanımeller Kadın Grubu ile sivil toplum kuruluşlarının kadınlardan oluşan başkan ve üyeleri; kampanya ortakları olan Aksaray Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, Fırıncılar Odası Başkanı Halis Altınsoy ve Şoförler Odası başkanı Veysel Öztürk ile fırınları ziyaret ederek kampanyaya destek istediler.

Fırın sahipleri ile görüşen ve kampanyanın amacını anlatan Vali Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı Hanımefenid; kampanyanın hayırseverler ile ihtiyaç sahiplerini birbirlerini hiç görmeden bir araya getirdiğini belirterek; fırıncıları ve vatandaşları kampanyaya destek olmaya davet etti.

Ataklı; “Evlerine ekmek alan vatandaşlarımızdan ihtiyaç sahipleri için 1-2 veya kaç tane istiyorsa ekmeğin parasını fırınlarımıza bırakarak askıya ekmek koymalarını istesinler. Aksaray Esnaf Odaları Birliği ve Fırıncılar Odamız başlatılan bu kampanya ya büyük destek verdi. Fırınlarımıza ‘Askıda Ekmek’ bulunur şeklinde yazılar asıldı. Vatandaşlarımız bu yazının bulunduğu bütün fırınlarımıza 1-2-3 yada kaç tane istiyorlarsa ekmeğin parasını bırakarak ihtiyaç sahiplerinin ekmeklerini almış olacaklar. Böylelikle hayırseverlerimizle ihtiyaç sahiplerini birbirlerini hiç görmeden buluşturmuş olacağız. Bu hayır işine bütün Aksaraylıları davet ediyor kampanyaya destek olmalarını bekliyoruz.” dedi.

Ziyaret ettikleri fırınlara, kampanya yazılarını asan bayanlar, aralarında topladıkları paraları ekmek üretimi yapan fırın sahibi ve işletmecilerine bırakarak; ihtiyaç sahibi ailelerin alması için askıya ekmek koymalarını istediler.

Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan ve Fırıncılar Odası Başkanı Halis Altınsoy, fırıncı esnafının kampanya ya tam desteğini verdiğini belirterek böyle önemli bir kampanyanın ortağı olmaktan duydukları memnuniyeti belirterek vatandaşlardan kampanyaya destek olmalarını istediler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.