Dolar 32,3343
Euro 35,1710
Altın 2.245,19
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

ASÜ Rektörü Sarıyahşi İlçesinde MYO taleplerini dinledi

ASÜ Rektörü Sarıyahşi İlçesinde MYO taleplerini dinledi
Aksaray Anadolu AŞ
7 Ekim 2015 23:38

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçiftçi ile birlikte, Sarıyahşi İlçesi’ne bir ziyarette bulundu. İlçe yöneticileri, daha önce Kırşehir’e bağlı bir okul kurulmasının gündeme geldiğini ancak, kendilerinin ASÜ’ye bağlı bir Meslek Yüksekokulu’nun ilçede kurulmasına daha sıcak baktıklarını ifade ettiler.

– Kamu Kaynakları Verimli Şekilde Kullanılmalı –

İlçenin Meslek Yüksekokulu talebini değerlendirmek ve konuyla ilgili ilçe yöneticileriyle görüşmek için gerçekleştirilen ziyarette kısa bir değerlendirme yapan ASÜ Rektörü, hayatta karşılığı olan yatırımları öncelediklerini söyledi. Daha önce Sarıyahşi İlçesi’ne, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’ne bağlı bir okul kurulmasının gündeme geldiğini ancak, yaklaşık 3 yıldır bu konuya dair olumlu veya olumsuz bir cevap verilmediğini ifade eden Prof. Şahin, “Meseleleri kâğıt üzerinde takip etmek yerine, doğrudan İlçemize gelerek durumu yerinde görmek istedik. Hayatta karşılığı olmayan işler yaparak, kamunun kaynaklarını israf etmenin bir anlamı yok. Süreci iyi takip etmeliyiz. Bir dil birliği oluşturmamız gerekiyor ve zaten şehirde böyle bir problem yok. Bir kere değil, birçok kere taleplerimizi gerekli makamlara iletmeliyiz” dedi.

– İlçe Olarak ASÜ’ye Bağlı Bir Okul İstiyoruz –

En verimli çalışmayı yapmak arzusunda olduklarını, bu noktada kendilerine ve ilçeye düşen sorumluluklar olduğunu söyleyen Rektör Şahin, “Yapacağımız işin düzgün olması gerekiyor ve gerçekliklere uygun hareket etmeliyiz. Neticede yapılacak iş, vergilerden elde edilen gelirlerle yapılacak ve kaynakları israf etmeden değerlendirmeliyiz” dedi. Sarıyahşi Belediye Başkanı Fatih Ünsal ise “Biz ASÜ’ye bağlı bir okul istiyoruz. Her ne kadar coğrafi olarak Kırşehir’e daha yakın olsak da, biz Aksaray’ın ilçesiyiz” dedi.

Rektör Şahin İlçe ziyareti kapsamında önce Kaymakam Yıldız Büyüker, ardından da Belediye Başkanı Fatih Ünsal’la makamlarında görüştü..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.