Dolar 32,3404
Euro 35,1084
Altın 2.241,61
BİST 8.875,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

BAP’ın destek verdiği proje sayısı 57’ye yükseldi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörlüğü’nün destek verdiği proje sayısı 57’ye yükseldi..

BAP’ın destek verdiği proje sayısı 57’ye yükseldi
Aksaray Anadolu AŞ
12 Mayıs 2016 00:11

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörlüğü, “Araştırma Projesi” türünde 30, “İşbirliği Projesi” türünde 1 olmak üzere, toplam 31 projeye destek verdi. Böylece 2016 yılı itibariyle tüm türlerde destek alan proje sayısı 57’ye yükselmiş oldu.

– Destek Bütçesini Arttırma Gayretindeyiz –

Projesi destek alan akademisyenlerle protokol imza töreninde bir araya gelen ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, BAP bütçesini arttırmak için samimi bir gayret içerisinde olduklarını kaydetti. ASÜBTAM’ın şehre daha fazla hizmet sunması ile BAP payının arttırılabileceğini ve buna dair çalışmaların hareket kazandığını belirten Şahin, “Tıp Fakültesi de BAP payının artması için önem arz eden faktörlerden birisidir. Tıp Fakültesi noktasında afiliasyon sürecini bekliyoruz. Yani, Kamu Hastaneleri Birliği ile Üniversite arasında bir protokolün imzalanması gerekiyor. Böylece, üretilen gelirin en az yüzde 5’i BAP payı olarak ayrılabiliyor. Afiliasyonla alakalı kanunun Meclis’te görüşülmesi sürecini bekliyoruz” dedi. BAP Koordinatörü Prof. Dr. Engin Deligöz ise, üniversitenin ulusal ve uluslararası düzeyde hak ettiği yere gelebilmesi için bilimsel çalışmaların büyük önem arz ettiğini belirterek, “Bilimsel çalışmalara farklı kurumlardan destek var ama Üniversitemizde bu desteği BAP Birimi sağlıyor. İki hafta kadar önce 26 projeye destek vermiştik. Son grup olan “Araştırma Projeleri” kapsamında ise 31 proje destek almaya hak kazandı ve 2016 yılı için desteklenen proje sayısı 57 oldu. Çalışmalarda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından ASÜ Rektörü Şahin, projesi destek alan akademisyenlerle protokol imzaladı. Destekler “Araştırma Başlangıç Destek Projesi,” “İşbirliği Projesi,” “Lisansüstü Tez Projesi” ve “Araştırma Projesi” olmak üzere 4 farklı türde veriliyor.

– BAP Koordinatörlüğünde Görev Değişimi –

İmza töreninin son kısmında bir görev değişimi de gerçekleştirildi. Aynı zamanda Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü de olan Prof. Dr. Engin Deligöz, Enstitü çalışmalarına daha fazla zaman ayırabilmek için, BAP Koordinatörlüğü görevini Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Kaya’ya devretti. Rektör Şahin, başarılı çalışmaları münasebetiyle Prof. Deligöz’e “Teşekkür Belgesi” takdim ederken, Doç. Dr. Murat Kaya’ya ise başarı dileklerinde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.