Dolar 32,3360
Euro 35,1748
Altın 2.245,09
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Başbuğ Alparslan Türkeş doğum gününde anıldı

Ülkü Ocakları Aksaray İl Başkanlığı tarafından, Türk İslam davasına ömrünü adayan Başbuğ Alparslan Türkeş’in 100.Doğum gününde Türk Kızılayı’na 100 Ülkücü kan vererek andılar..

Başbuğ Alparslan Türkeş doğum gününde anıldı
Aksaray Anadolu AŞ
12 Aralık 2017 16:44

Ülkü Ocakları Aksaray İl Başkanı Ali Akbulut ve yönetiminin de katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte vatanın yılmaz bekçileri kan vererek topluma örnek bir davranış sergiledi.

Bağışlanan kanlarla bir canın kurtarılacağını, bir vatandaşımıza umut olacağını bilerek kan bağışı alışkanlığı ve titizliğine dikkat çekildi.

Ülkü Ocakları Aksaray İl Başkanı Ali Akbulut yaptığı açıklamada, “Türk Kızılayı’nın “kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır.” çağrısına destek vermekten gurur duyuyoruz. Türk dünyasının bilge lideri, Ülkücü Hareketin kurucusu Başbuğumuz hayatının her kademesinde ülkesine ve milletine hizmet etmiştir. Bizler de Onun evlatları olarak 100 Ülkücü kan vererek böyle bir günde 100. Yaşında andık. Kutlu ülkü bayrağını şerefle taşımaktan bir adım geri durmayacağız ve Başbuğ’un aziz hatırasını yaşatmaya devam edeceğiz. Rıza-i İlahi yolunda, 80 yıllık bir ömrü Türk-İslam davasına vakfederek “Bir Türk milliyetçisi nasıl olmalıdır sorusunun cevabını, tarihin altın sayfalarına işlemiştir. Bizler de O’nun yolundan gitmeye ant içmiş evlatları olarak “her damla kan,kurtarılan bir candır.” anlayışıyla bugün etkinliğimizi gerçekleştirdik. 15 Temmuz milli irade meydanında gerçekleştirilen etkinliğimizde kan bağışına halkımızın da dikkati çekildi. Türk’ün en önemli vasfını teşkilatçılık olarak tanımlayan cennet mekan Başbuğumuzu bu vesileyle bir kez daha rahmetle andık.” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.