Dolar 32,3401
Euro 35,1148
Altın 2.238,24
BİST 8.791,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Başkan Özkök: Sona yaklaştık

Aksaray Ticaret Borsası Başanı Hamit Özkök ‘Hayvan Park Yeri Ve Canlı Hayvan Borsası’ inşaatında inceleme yaptı..

Başkan Özkök: Sona yaklaştık
Aksaray Anadolu AŞ
13 Ekim 2016 13:07

Merkeze yaklaşık 9 kilometre mesafede Konya Yolu üzerinde Tarım Ticaret Merkezi Alanı İçerisinde inşa edilen  ve sona yaklaşılan modern Hayvan Park Yeri Ve Canlı Hayvan Borsası inşaatı devam ediyor.

İnşaat alanında inceleme ve önemli açıklamalarda bulunan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök yakın zamanda hayvan park yeri ve canlı hayvan borsasının tamamlanacağını ve Aksaray halkının hizmetine sunulacağını kaydetti.

Özkök, tarım ve hayvancılık bölgesi olan Aksaray’ın, günün koşullarına uygun şekilde bir hayvan pazarına ihtiyacı olduğunu bildigimiz için. Tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik ekonomik katkı sağlamayı amaçladıklarını ve Aksaray  Belediyesi desteğiyle yapımının bitmek üzere olduğunu kaydeden Özkök, “Aksaray için büyük önem arz eden hayvan pazarı projesine Allah’ın izniyle bitirmemize az bir zaman kaldı. Bilindiği üzere mevcut hayvan pazarı hayvan refahı için uygun koşullara sahip olmaması gibi nedenlerden dolayı artık yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle şehir merkezine yaklaşık 9 kilometre mesafede bulunan 30 bin metrekare alana ’Hayvan Borsası’ kurmak için çalışmalara başlamıştık. Yapılan borsada 150 metrekare hizmet binası, 100 metrekare veteriner hekim ve Karantina odaları ile yönetim merkezi, personel odaları, 10 bin metrekaresinin üstü kapalı, 10 bin metrekare padok alanı olarak yapıldı. Canlı hayvan borsasına getirdiği hayvanları boşaltan araçların yıkanması için araç yıkama yeri, gübrelerin toplanıp biriktirilerek değerlendirilmesi için gübre toplama yeri, saman ve yem satış yerleride düşünüldü. Borsa, günlük 1600 adet büyükbaş, 5 000 adet küçükbaş hayvan kapasiteli ve aynı anda 100 kamyonun yükleme, boşaltma yapacağı rampalar ile ayrı ayrı 70 kamyonun ve 100 otomobilin park edebileceği geniş park alanları da var.’’Burasının talep olması durumunda haftada bir gün veya iki gün değil, haftanın her günü açık olması planlanmaktadır. İnşallah burası tamamlandığı zaman ilimizin önemli ihtiyaçlarından bir tanesini tamamlamış olacağız’’ şeklinde konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.