Dolar 32,5910
Euro 35,0035
Altın 2.452,35
BİST 9.790,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 27°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
27°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 22°C
Sal 20°C

Bosna Hersek’in efsane lideri Aksaray’da anıldı

Bosna Hersek başta olmak üzere dünya tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç Aksaray Belediyesinin düzenlediği “Bilgemiz Aliya İzzetbegoviç” adlı konferansla bir kez daha anıldı.

Bosna Hersek’in efsane lideri Aksaray’da anıldı
Aksaray Anadolu AŞ
17 Haziran 2017 19:26

Bosna Hersek başta olmak üzere dünya tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç Aksaray Belediyesinin düzenlediği “Bilgemiz Aliya İzzetbegoviç” adlı konferansla bir kez daha anıldı.

15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenlenen konferansı Aksaray Belediye Başkan Yardımcıları, MÜSİAD Başkanı Eyüp Dağdaş, Sağlık-Sen Başkanı Rıfat kaya, Memur-Sen Başkanı Murat Günaydın,İlim Yayma Cemiyet Başkanı Ali Boysak, Birlik Vakfı Başkanı Mustafa Karahancı ile vatandaşlar dinledi

Yöneticiliğini Gazeteci Ali Sali’nin yaptığı konferansa, konuşmacı olarakta Ömer Erdoğan, Dr. Mehmet Doğan ve Arif Ay katıldı.

Konuşmacı Ömer Erdoğan, Bosna’nın 25. Bağımsızlık Yılı etkinliklerini anlattı. Konuşmacı Dr. Mehmet Doğan Tarih İdrakimiz ve Aliya İzzetbegoviç’ konusuna değindi. Arif Ay ise İzzetbegoviç’in Bilge Kişiliğinde Sanatın yerini anlattı.

Bosna’nın 25. bağımsızlık yılı nedeniyle düzenlenen etkinlikler hakkında bilgi veren Ömer Erdoğan, “Cumhurbaşkanımızın şifahi talimatı üzerine başlattığımız etkinlikler kapsamında Aliya İzzetbegoviç belgeselini çektik. Bu belgesel ile ilgili olumlu eleştiriler alıyorum. Boşnakçasını ve Arapçasını da yapacağız” şeklinde konuştu.

Bosna Hersek’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerinden Anadolu insanına emanet edildiğini dile getiren Erdoğan, “İzzetbegoviç ile ilgili konferanslarımızı sürdüreceğiz. Çok uluslu ve çok oturumlu bir çalıştay gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Aliya İzzetbegoviç, elinde hiçbir şey yokken, 90’ların ilk yarısında bir avuç Boşnak ile kanlı ve kirli savaşın içerisinden, toplumuna bir devlet kurdu” dedi.

Konuşmacılar, Bilge Kral’ın yaşamı boyunca Bosna Hersek’in bağımsızlığı için verdiği mücadelenin insanlık için büyük bir örnek olduğuna dikkat çektiler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.