Dolar 32,3361
Euro 35,1955
Altın 2.247,62
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Canımızdan can gidiyor Halep yanıyor

Ak Parti Aksaray Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Aktaş, beraberindeki Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte basın açıklaması yaparak, Halep’te yaşanan insanlık dramını kınadı.

Canımızdan can gidiyor Halep yanıyor
Aksaray Anadolu AŞ
16 Aralık 2016 19:05

Ak Parti Aksaray Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Aktaş, beraberindeki Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte basın açıklaması yaparak, Halep’te yaşanan insanlık dramını kınadı.

Başkan Aktaş yapmış olduğu açıklamasında; “Yıllardır İslam coğrafyasında yaşanan zulüm son günlerde artmış, Halep’te zirveye çıkmıştır ve bir katliama dönüşmüştür. Halep’te şu an insanlık katledilmektedir. Canımızdan can gidiyor Halep yanıyor, yaşayanlara nefes alma hakkının verilmediği, her gün yüzlerce sivilin katledildiği Halep’te bir insanlık suçu işlenmektedir. Nasıl Gazze, Bağdat, Musul, Arakan, Kırım, Myanmar gibi zulüm altındaki şehirler bizimse Halep de o kadar bizimdir. Bizler vatan toprağını 780 bin m²’den ibaret görmeyiz. Tarih boyunca bizler bizden umudu olan her karışı gönüllerinde vatan kabul etmiş Ecdadın torunlarıyız. Bu yüzden bizden olan Halep’i görmezden gelemeyiz, bir köşede sessizce suça ortak olup bekleyemeyiz.

Başta Halep olmak üzere zulmün, gözyaşının olduğu tüm bölgelerin kaderi sözüm ona Batılı dediğimiz ülkelerin iki dudağının arasına bırakılmamalıdır. Bizler ensar olma ruhuyla her zaman mazlumlara sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz. Ancak bu acıların paylaşılması gerektiği gerçeğini de her fırsatta dile getireceğiz. Dünyada yaşayan her milletten insanın eşit ve yaşama hakkı olduğunu söylemekten geri durmayacağız. Dünyadaki her bir bireyin yaşama hakkını ihlal etmek isteyen bu kirli zihniyete karşı duruşumuzu her zaman göstereceğiz. Yaşanan zulümlere karşı tek yaptığı acil toplanmak olan Birleşmiş Milletlere, kendinden başka kimseyi düşünmeyen ve terörizmi beslemekten geri durmayan Avrupa Birliği’ne, Zalim Esad’a desteğini açıktan yapan Rusya’ya ve İran’a tepkimizi her zaman en sert biçimde göstereceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın her fırsatta söylediği ‘Dünya 5’ten büyüktür’ sözünü kendimize şiar edinip bu vahşete sessiz kalmayacağız. Gençlik olarak bizler başta Halep olmak üzere adaletin, merhametin olmadığı her yerde zalimlerin, gaddar canilerin karşısında olacağız.

Bu ateşi körüklemeye çalışan, iki yüzlü adaleti savunan Tüm ülkeleri kınıyorum, buradan bir kez daha tüm dünyayı bu zulme sessiz kalmamaya davet ediyoruz.” İfadelerine yer verdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.