Dolar 32,3407
Euro 35,1132
Altın 2.239,20
BİST 8.887,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Çin’de doğdu, Aksaray’da şifa buldu

Çin Cumhuriyeti vatandaşı L.R (75), turistik ziyaret için geldiği Aksaray’da kalp krizi geçirdi.

Çin’de doğdu, Aksaray’da şifa buldu
Aksaray Anadolu AŞ
18 Kasım 2017 12:37

Çin Cumhuriyeti vatandaşı L.R (75), turistik ziyaret için geldiği Aksaray’da kalp krizi geçirdi.

Göğüs ağrısı şikayeti ile Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Abdülmetin Ekecik Acil Servisine kaldırılan L.R (75) isimli Çin Cumhuriyeti vatandaşının yapılan tetkiklerinde önceden şeker hastası olduğu ve kalp krizi geçirdiği tanısı konularak, koroner yoğun bakıma alındı.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyologlarından Dr. Halil Aktaş tarafından acil olarak anjiyografiye alındı. Yapılan anjiyografisinde ana damarlardan birinin tamamen tıkalı olduğu saptandı ve tıkalı damar stent koyularak açıldı. Zamanla yarışılan anjiyografi sonrasında tıkalı damarı açılan ve koroner yoğun bakım ünitesinde takibe alınan Çin Cumhuriyeti vatandaşı L.R (75), 48 saatlik kritik süreyi atlattı.

Anjiyografiyi başarı ile gerçekleştirerek Çinli turistin tekrar sağlığına kavuşmasına vesile olan Kardiyolog Dr. Halil Aktaş konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Çin Cumhuriyeti vatandaşı L.R (75) isimli bayan hastamız, turistik gezi sırasında şiddetli bir göğüs ağrısı ile hastanemiz acil servisine kaldırılmıştı. Acil serviste yaptığımız muayene ve tetkiklerde L.R’ye kalp krizi tanısı koyarak, acil olarak anjiyografi yaptık. Yaptığımız anjiyografide ana kalp damarlarının birinin tamamen tıkalı olduğunu saptadık ve tıkalı damara stent takarak açılmasını sağladık. Hastamız koroner yoğun bakım ünitesinde takibe aldık ve hastamız 48 saatlik kritik süreyi atlattı. Durumu gayet iyi. Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi anjiyografi ünitesi olarak 24 saat Aksaray ve bölge halkına hizmet veriyoruz. Bu hastamızda olduğu gibi Çin gibi Uzakdoğu ülkesinden turistik ziyaret için gelen hastamızın da sağlığına kavuşmasında vesile olduk. Anjiyografi ünitesi Aksaray için büyük bir şans oluşturmaktadır. Anjiyo ünitesinin Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kurulmasında emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Çin Cumhuriyeti vatandaşı L.R (75) ise, tercüman aracılığı ile yaptığı açıklamasında, “Turistik ziyaret için Türkiye’ye geldiklerini, turistik gezi esnasında başlayan şiddetli göğüs ağrısı şikayeti ile acil servise kaldırıldığını, yaşadığı çok sıkıntılı süreci, Türkiye’nin alkışlanacak sağlık sistemi sayesinde çok hafif şekilde atlattığını söyledi.

Şeker hastası olduğunu ancak kalp rahatsızlığın olduğunu bilmediğini söyleyen L.R (75), başta doktoru Halil Aktaş ve anjiyo ekibi olmak üzere, sağlığına kavuşmasında emeği olan herkese teşekkür etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.