Dolar 32,3346
Euro 35,2006
Altın 2.247,92
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Çobanlar Yarışıyor bilgi yarışmasının 5’incisi düzenlendi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen bilgi yarışmasında, 8 çoban meslekleriyle ilgili soruları doğu cevaplamak için yarıştı..

Çobanlar Yarışıyor bilgi yarışmasının 5’incisi düzenlendi
Aksaray Anadolu AŞ
25 Şubat 2017 11:27

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen bilgi yarışmasında, 8 çoban meslekleriyle ilgili soruları doğu cevaplamak için yarıştı.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez, yarışma öncesinde yaptığı konuşmada, Aksaray’ın hayvancılıkta önemli bir merkez haline geldiğini söyledi.

Düzenlenen yarışmanın sadece Türkiye’de sadece Aksaray’da düzenlendiğini ifade eden Pekmez, “Aksaray son 15 yıl içerisinde tarım ve hayvancılık konusunda devletin teşvikleriyle beraber tarımda önemli mesafeler kaydetti. Aksaray, 190 bin büyükbaş, 560 bine yakın küçükbaş hayvan varlığıyla ülke ekonomisine büyük katkı sağlamakta. Bugünde hayvancılığın gelişmesindeki en önemli etkenlerinden birisi olan çobanlarımızın yarışması yapılacak. Yarışma kapsamında 8 çobanımız yarışacak. Bir araya gelmemizi sağlayan bir organizasyon olmuş. Yarışmacılara başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Mahmut Aktürk ise yarışmaya 100 katılımcı ile başladıklarını ön eleme sonucunda 8 yarışmacının finale kaldığını ifade ederek şöyle konuştu: “Bu yarışma bizim için çok önemli. Hayatın her alanında olduğu gibi küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde de eğitimin önemli olduğunu düşünüyoruz. Üretim ve verimin arttırılması, sağlıklı gıdanın üretilmesi için küçükbaş hayvan üreticilerine eğitim veriyoruz. Eğitim sonunda da böyle bir yarışma ile onları ödüllendirmiş oluyoruz. Çoban kimdir nedir, çobanla ilgili algıların kaldırılmasını hedefledik.”

Konuşmaların ardından, çobanlara meslekleriyle ilgili 15 soru soruldu. Yarışmada sorulara doğru yanıtlar vererek birinci olan Osman Bektik’e 4 bin, ikinci olan Ahmet Derin’e 3 bin, Mehmet Talay’a ise 2 bin lira para ödülü verildi. Ayrıca diğer 5 yarışmacıya da yarım altın hediye edildi. Aksaray Valisi Pekmez’e ise günün anlamına uygun olarak çoban kepeneği giydirildi. Törene İl Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir, İl Emniyet Müdürü Selami Hüner, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.