Dolar 32,3351
Euro 35,1782
Altın 2.246,99
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Gülağaçlı kadınlar sinema izleyip, tarihi mekanları gezdi

Gülağaçlı kadınlar sinema izleyip, tarihi mekanları gezdi
Aksaray Anadolu AŞ
14 Mart 2018 12:04

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi Hasibe Yazgı, Gülağaç ilçesinden 90 kadını Aksaray’da kültür gezisi programında misafir etti.

Aksaray Belediyesi tarafından bir ilke daha imza atıldı. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi Hasibe Yazgı ev sahipliğinde sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında Gülağaç ilçesinde yaşayan kadınlara yönelik kültür gezisi düzenledi.

Aksaray’ın Gülağaç İlçesi Gülpınar ve Demirci Kasabasında yaşayan 90 kadını misafir eden Aksaray Belediyesi, hanımlara kentin tarihi ve kültürel simgeleri olan Somuncu Baba, Yusuf Hakiki Baba Türbesini, Eğri Minareyi, Tarihi Kılıçarslan Hamamını, Ulu Camii, Azmi Milli ve Zinciriye Medresesini gezdirdi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi Hasibe Yazgı ev sahipliğinde düzenlenen programda hanımlar ilk olarak sinemaya götürülerek AYLA adlı filmi izlediler.

Aksaray Belediyesinin organizesinde ilk defa sinemaya gittiklerini ifade eden kadınlar “Aksaray Belediyesinden ve Hasibe Hanımdan Allah Razı olsun. Hayatımızda ilk defa sinemaya geldik ve AYLA adlı çok güzel bir film izledik. Başkanımıza ve değerli eşine çok Teşekkür ediyoruz ”şeklinde konuştular.

Hasibe Yazgı ise yaptığı açıklamada “ Gülağaç ilçemizdeki kurslarımızı ziyaret ettiğimizde oradaki bayanlarımız bize Aksaray’ı görmediklerini ve sinemaya gitmediklerini ifade etmişlerdi. Bizde hanımları Aksaray’ımıza davet ettik. Birlikte sinemaya gittik. Şehrimizin tarihi ve kültürel mekânlarını gezdirdik. Aksaray’ın tarihi hakkında bilgiler verdik.” İfadelerini kullandı.

Sinema gösteriminin ardından Hasibe Yazgı, Belediye Sosyal Tesisleri Piramit Kafe’de hanımların onuruna canlı müzik eşliğinde öğle yemeği verdi. Bu arada tüm kadınlara Aksaray Belediyesi tarafından çiçek verildi.

Hasibe Yazgı, kadınlara hitaben yaptığı konuşmada “ Dünya gerçekten kadınların merhameti ile güzelliği ile güzel düşünceleriyle kurulmuştur. Çünkü biz hep çocuklarımızı yetiştiriyoruz. Yetiştirirken yüreğimizdeki merhameti güzel düşüncelerimizi onların yüreğine işliyoruz. Dünyamız daha da güzelleşsin diye uğraşıyoruz. Benim için her şeyden önce anne ve kadın gelmektedir. Bir kadın en küçük yaşından itibaren dünyayı nasıl daha güzel bir hale getiririz, nasıl daha güzel yaşayabiliriz nasıl daha temiz bir toplum olabiliriz diye düşünen bir varlıktır. Bu yüzden ben kadınlara çok değer veriyorum. Kadınların aynen bir çiçek gibi yetiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum”

Azmi Milli Müzesini ziyaretin ardından Zinciriye Medresesinde çay sohbeti ile sona eren kültür gezisine katılanlar kadınlar Aksaray’ı ilk kez gezme görme fırsatı bulduklarını belirterek kendilerine bu güzel imkânları sağlayan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve eşi Hasibe Yazgı’ya teşekkür ettiler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.