Dolar 32,3361
Euro 35,2001
Altın 2.247,23
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

İlknur İnceöz’den aydınların bildirisine tepki

AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, bazı gazeteci, akademisyen ve sanatçıların da imzaladığı bildiriye tepki gösterdi..

İlknur İnceöz’den aydınların bildirisine tepki
Aksaray Anadolu AŞ
22 Haziran 2016 13:08

Özgür Gündem gazetesine destek vermek amacıyla ‘nöbetçi yayın yönetmeni’ kampanyasına katılan gazeteci Erol Önderoğlu, gazeteci-yazar Ahmet Nesin ve akademisyen Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanmasının ardından bir grup gazeteci “Biz de nöbetçi yayın yönetmenliğine hazırız”diyerek imza kampanyası başlatmıştı.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, “Basın özgürlüğü kılıfıyla, eli kanlı terör örgütü PKK’nın yayın organına genel yayın yönetmenliği yapmak için sıraya giren bu güruhun; devletin terörle mücadelesini, Hükümetin bu konudaki kararlılığını akamete uğratmasını kimse beklemesin.” dedi.

İnceöz, bazı gazeteci, akademisyen ve sanatçıların da imzaladığı bildiriye tepki gösterdi.

TERÖR BELASI OLDUĞUNDA DEVLETİN TAM KARŞISINDALAR

İlknur İnceöz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “aydın” denildiği zaman, ülkesinin menfaati için çalışan, geleceği planlayan, ileri görüşlü, kendi aydınlanmış ve çevresindekileri de aydınlatan bireylerin akla geldiğini belirtti. İnceöz, “Türkiye’de ise durum böyle değil. Türkiye’de her dönemde; sanatçı, akademisyen, gazeteci kimliği altında kendisine aydın diyen ‘sözde aydınların’ karanlık günlerin özlemi ile milletin tercihlerini aşağıladığına, milletin oyu ile kendi oylarını bir görmediklerine; en kötüsü de söz konusu terör belası olduğunda devletin tam karşısında durduklarına şahit oluyoruz.” ifadesini kullandı.

İnceöz, özgürlüğü; seçilmiş Cumhurbaşkanına hakaret, seçilmiş Hükümete yönelik tehdit olarak gören ve bu konuda yürüttükleri algı yönetimi ile milleti kandırabileceklerini zanneden bu karanlık düşünceli kesimlerin hedefinin Türkiye’nin geleceği olduğunu vurguladı.

Kamuoyunu doğru bilgilendirme, bilim, kültür sanat ve eğitimin geleceği adına tek bir eser ortaya koyamayanların aydınlığının sözde olmaktan öteye gidemeyeceğini savunan İnceöz, şunları kaydetti:

PKK’YI AKLAMA YARIŞI

“Basın özgürlüğü kılıfıyla, eli kanlı terör örgütü PKK’nın yayın organına genel yayın yönetmenliği yapmak için sıraya giren bu güruhun; devletin terörle mücadelesini, Hükümetin bu konudaki kararlılığını akamete uğratmasını kimse beklemesin. PKK başta olmak üzere terör örgütlerini aklama yarışına giren, Türkiye’nin geleceğini çalmak isteyen, demokrasiye, sandığa ve milletin oyuna itibar etmeyen bu şahıslara biz de itibar etmiyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.